Anasayfa Haber S.T.A.L.K.E.R. 2 İçin Yeni Çıkış Tarihi Açıklandı

S.T.A.L.K.E.R. 2 İçin Yeni Çıkış Tarihi Açıklandı

S.T.A.L.K.E.R. 2 Yeni Çıkış Tarihi

S.T.A.L.K.E.R. serinin geliştiricisi GSC Game World, hayranlarına devam oyunuyla ilgili bazı kötü haberler verdi. Evet, doğru tahmin ettiniz; merakla beklenen hayatta kalma oyunu S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl tekrar ertelendi. S.T.A.L.K.E.R. 2, 2023’teki gecikmenin ardından 2024 yılının ilk çeyreği lansman zaman dilimini hedefliyordu ancak şimdi oyunun yeni çıkış tarihi 5 Eylül 2024 olarak planlanıyor.

Duyuru, kahramanımızın kamp ateşi toplarken keyif aldığı basit bir fragmanla geldi. Bazı karakterler ve arka plan oldukça değişmiş olsa da oyunun 2021’deki ilk oynanış fragmanını izleyenler için tanıdık bir sahne olmalı. Bu sefer herhangi bir diyalog yok, kahraman sıcak bir şeyden bir yudum alırken yan tarafta basit bir gitar melodisi çalınıyor.

Geliştiriciye göre oyunu tekrar erteleme kararı, Gamescom 2023’ten gelen geri bildirimler ve halka sunulan uygulamalı demoların ardından verildi. Stüdyo, oyuncular S.T.A.L.K.E.R’ın sert ve sert dünyasına geri dönmeyi takdir etse de “teknik kusurların” deneyimi geride bıraktığını fark etmiş. Ek süre, stüdyoya göre son bir cilalama turu için kullanılacak.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, Xbox Series X|S konsollarının yanı sıra Steam, GOG, Microsoft Store ve Epic Games Store aracılığıyla PC’de de çıkacak. Oyun, Xbox Game Pass ve PC Game Pass hizmetlerinde de ilk gün yayınlanacak.