Anasayfa Haber WhatsApp Kanallar, Ses ve Anket Güncellemeleri Aldı

WhatsApp Kanallar, Ses ve Anket Güncellemeleri Aldı

WhatsApp Kanallar Ses Anket Güncellemeleri

WhatsApp, Haziran 2023 tarihinde kullanıcılar ile buluşturduğu Kanallar özelliğine birkaç değişiklik yapıyor. Artık WhatsApp kanal yöneticileri birkaç yeni yöntemle takipçileriyle etkileşime geçebilecek.

Paylaşılan güncellemeyle WhatsApp, Kanalların bir anket özelliği ve ses güncellemeleri alacağını resmi olarak duyurdu. Mark Zuckerberg ayrıca WhatsApp kanalındaki değişiklikleri şöyle açıkladı: “Herkese merhaba! WA kanalları için sesli notlar, birden fazla yönetici ve durum ve anketlerde paylaşım dahil olmak üzere bir dizi yeni özelliğin duyurusunu yapıyoruz…”

WhatsApp, bir Facebook gönderisinde Porto Rikolu rapçi Bad Bunny’nin Kanalındaki takipçilerine sesli güncelleme gönderen ilk kişi olduğunu da paylaştı. Bu özellik normal bir sesli not gibi çalışıyor ancak yöneticilerin takipçileriyle iletişim kurması için yeni bir yol sunuyor.

WhatsApp’ın artık herkese sunduğu bir diğer işlevsellik de anketler. Kanallardaki anketlerin tek bir seçimle sınırlandırılabileceği ve arayüzün de anket paylaşımı için grup ve bireysel sohbetlere benzer olduğu belirtiliyor. Ankete katılanlar, kanalın yalnızca diğer takipçilerine değil aynı zamanda sahibine de anonim kalıyor. WhatsApp Kanalları bir Kanala daha fazla yönetici ekliyor. Başlangıçta yalnızca bir yönetici olabiliyordu ancak artık 16’ya kadar yönetici olabilecek. Yöneticiler, kanal açıklama sayfasından erişilebilen “Yöneticileri Davet Et” seçeneği aracılığıyla eklenebilecek.

Son olarak WhatsApp, kullanıcıların WhatsApp’taki Durumlarındaki Kanal güncellemelerini paylaşmalarına izin veriyor. Bu, kullanıcıları yönetici tarafından yayınlanan en son güncellemeler hakkında bilgilendirmiş olacak. Böylece bir kullanıcı Kanalda paylaşılan görsele veya mesaja bastığında bunu diğer kullanıcılara iletebilecek veya WhatsApp üzerinden Hikayeler şeklinde kişisel statüsüne paylaşabilecek.