Anasayfa Haber Instagram, Takip İsteği Sebebi Ekleme Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Instagram, Takip İsteği Sebebi Ekleme Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Instagram Takip İsteği Sebebi

Instagram yakında sizi tanımayan bir kullanıcının hakkınızda fikir sahibi olabilmesi için takip isteği gönderirken bunun için bir sebep de eklemenize izin verecek gibi gözüküyor. Bu özellik, daha önce de Instagram’ın geliştirme aşamasında olduğu özellikleri ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi tarafından rapor edildi.

Paluzzi tarafından paylaşılan özelliğin iddia edilen bir ekran görüntüsü, Instagram’ın size çeşitli seçenekler arasından seçim yapma seçeneği sunabileceğini öne sürüyor. Özelliğin açıklamasında “Takip isteğinize eklemek için bir neden seçin. Bu, kişinin sizin kim olduğunuzu bilmesine yardımcı olur” yazıyor.

Bu seçeneklerin ne olacağı veya kullanıcılara özel mesaj ekleme seçeneğinin bulunup bulunmayacağı hakkında şu an için herhangi bir bilgi ise bulunmuyor. Bununla birlikte, özelliğin sosyal ağın, kullanıcıları yabancılara karşı korumak için üzerinde çalıştığı bir değişiklik olduğu göze çarpıyor. Instagram, sizi takip etmeyen kişilerin yalnızca bir Direkt Mesaj isteği gönderebilmesini sağlamak için bu mesaj isteklerinin çalışma şeklini değiştirdi.

Şirket aynı zamanda uygulamada okundu bilgilerini devre dışı bırakma yeteneği üzerinde de çalışıyor. Instagram Başkanı Adam Mosseri, Kasım ayında özelliği test etmeye başladıklarını ve yeni bir açma/kapatma düğmesinin kullanıcıların “Görüldü” durumlarını gizlemelerine olanak tanıyacağını duyurdu.