Anasayfa Haber X Premium, Android İçin Sesli ve Görüntülü Arama Özelliğini Sunmaya Başladı

X Premium, Android İçin Sesli ve Görüntülü Arama Özelliğini Sunmaya Başladı

X Premium Android Sesli Görüntülü Arama

X sonunda iOS platformundan sonra Premium üyesi olan Android kullanıcılarına da sesli ve görüntülü görüşme desteği sunmaya başladı. Güncelleme, projede çalışan mühendislerden biri olan @enriquebrgn tarafından paylaşıldı.

Sosyal ağda herkes çağrı alabilirken platformda yalnızca Premium aboneler sesli ve görüntülü görüşme yapabiliyor. Mühendis, özelliğin yavaş yavaş yayıldığını ve uygulamanın en son güncellemesini yükleyenlerin kullanımına sunulacağını söyledi.

X şu anda üç ücretli katman sunuyor. Bunlar Temel, Premium ve Premium+. Her bir yüksek seviye, mavi onay işareti, reklam geliri paylaşımı, daha uzun video yüklemeleri, gönderileri düzenleme ve xAI sohbet robotu Grok‘a erişim gibi daha fazla özellik ile birlikte gelir. Premium katmanı, kullanıcılara her ay 15 TL’ye mal olurken Temel üyelik ayda 56,25 TL ve Premium+ üyelik ayda 300 TL.

Bir X kullanıcısıyla arama başlatmak için uygulamada DM (Direkt Mesajlar) görüşmesini açması veya yeni bir görüşme başlatıp ardından sesli/görüntülü arama başlatmak için istediği seçeneği seçmesi gerekiyor. Şirket, bir destek belgesinde uygulamada tüm hesapların çağrı alabileceğini ancak sizi kimlerin arayabileceğini DM Ayarlarından kontrol edebileceğini de açıklıyor.

Yalnızca en az bir kez mesaj gönderdiğiniz bir kullanıcıyla sesli/görüntülü arama başlatabiliyorsunuz ve bir arama aldığınızda bildirim almak için push bildirimlerini etkinleştirmiş olmanız gerekiyor. Arama varsayılan olarak eşler arası bir şekilde çalışırken Gelişmiş Arama Gizliliği adı verilen bir ayar, trafiği X altyapısı üzerinden yönlendirerek IP adresinizi gizleyebiliyor.