Samsung, geçtiğimiz günlerde düzenlediği Unpacked etkinliğinde Galaxy S24 serisinin yanında Galaxy AI olarak adlandırılan yapay zeka destekli özellikleri de duyurmuştu. Şimdi ise Samsung’un bu özelliklerden en azından bazılarını geçen yılın premium telefon ve tabletlerine de getireceği bilgisi ortaya çıktı.
Şirket Engadget‘a gönderdiği bir e-postada “Samsung Galaxy AI deneyimini ilk olarak S23 FE, Z Fold 5/Z Flip 5, Tab S9 modelleri dahil olmak üzere Galaxy S23 serisine bu yılın ortalarına doğru getirmeyi dört gözle beklediğini” doğruladı. Samsung’un yeni yapay zeka araçları arasında dilleri gerçek zamanlı olarak çevirebilen veya metinlerde ve e-postalarda düzeltme yapabilen Chat Assist öne çıkıyor.
Chat Assist’e fotoğraflarda gölgeler ve yansımalar gibi şeyleri otomatik olarak düzelten Suggested Edits ve Google tarafından desteklenen, geleneksel metin tabanlı sorguları Google Lens uygulamasına benzer şekilde görsel aramayla birleştiren Circle to Search gibi özellikler eşlik ediyor.



