Anasayfa Haber Google Art Selfie 2 Yapay Zeka İle Güçlendi

Google Art Selfie 2 Yapay Zeka İle Güçlendi

Google Art Selfie 2

Google Arts & Culture tarafından kullanıcıların öz çekimlerini ünlü sanat eserlerine eklemek için yapay zekayı kullanan Art Selfie 2 adlı yükseltilmiş bir versiyonu tanıtıldı. Yeni deneyim, insanların kendilerini 25’ten fazla tarihi ve kültürel tarzda tasvir edildiğini görmelerine olanak tanıyor ve düzenli olarak yenileri de ekleniyor.

Google Art Selfie 2 Yenilikleri Neler?

En son sürüm, orijinal Sanat Selfie’si gibi resim arşivlerinde sadece benzer eşleşmeler bulmak yerine, öz çekimleri dönüştürmek için üretken yapay zekayı kullanıyor. Kullanıcılar, Everest Dağı’ndaki bir kaşif veya zırhlı bir ortaçağ şövalyesi gibi bir stil seçebiliyorlar. Google’a göre fotoğrafları analiz ediliyor ve saniyeler içinde seçilen bağlamda ayrıntılı yeni bir görsel seti halinde harmanlanıyor.

Yaratıcı bir görsel remiksin yanı sıra Art Selfie 2 her stil için eğitici bir bağlam sağlıyor. Sanatsal hareketler, tarihi dönemler veya ilham kaynağı olan yerler hakkındaki gerçekler görüntüleniyor. Kullanıcılar, Google Arts & Culture iş ortaklarının sunduğu ek hikayeleri, eserleri ve kültürel keşifleri keşfetmek için tıklayabiliyor.

Güncellenen deneyim, oyun yoluyla öğrenmeyi teşvik etmek için tasarlanmış durumda. Google, kullanıcıların sanat tarihine derin bir ilgi duyması ya da sadece farklı kültürleri deneyimlemek istemesi durumunda, Art Selfie 2’nin etkileşimli kültürel keşif sunduğunu söylüyor.

Art Selfie 2, aynı zamanda üretken yapay zekadan da yararlanan Google’ın Art Remix özelliğine katılıyor. Her iki araç da kullanıcılara teknoloji aracılığıyla dünyanın yaratıcı çalışmaları ve tarihiyle etkileşim kurmanın yeni yollarını sunuyor.

Art Selfie 2 artık Google Arts & Culture uygulaması aracılığıyla Android ve iOS platformları için mevcut.