Anasayfa Haber Horizon Forbidden West: Complete Edition PC Çıkış Tarihi Açıklandı

Horizon Forbidden West: Complete Edition PC Çıkış Tarihi Açıklandı

Horizon Forbidden West PC Çıkış Tarihi

Eylül 2023 tarihinde Sony tarafından Horizon Forbidden West: Complete Edition için bir PC sürümü duyurulmuştu. Şimdi ise merakla beklenilen Horizon Forbidden West: Complete Edition PC sürümü çıkış tarihi sonunda duyuruldu. Buna göre oyun, 21 Mart tarihinde PC’de yayınlanacak ve bu sürümün geliştiricisi Nixxes Software de oyunun platforma özgü özellikleri açıkladı.

Stüdyo, PC sürümü için çok çeşitli özelleştirilebilir grafik ayarları, kilidi açılmış kare hızları ve ayrıca NVIDIA DLSS 3, AMD FSR ve Intel XeSS teknolojilerini vaat ediyor. Oyun aynı zamanda PC’deki yükleme sürelerini artırmak için Microsoft’un DirectStorage API’sinden de yararlanacak.

Aksiyon oyunu için eksiksiz fare ve klavye desteğinin yanı sıra, çoklu monitör desteğiyle 21:9 ultra geniş, 32:9 süper ultra geniş ve 48:9 çözünürlükler de dahil edilecek. Bir kontrol cihazı kullanmak isteyenler için Nixxes herhangi bir kontrol cihazındaki deneyimi kolayca yeniden eşleştirmek ve özelleştirmek için Steam Input desteğini de içerecek. Hatta PlayStation DualSense kontrol cihazının kullanılması, oyunculara oyunun uyarlanabilir tetikleyicilerine ve dokunsal geri bildirim özelliklerine de erişme olanağı sunacak.

Bu, oyunun Complete Edition hali olduğu için Aloy’un hikayesini sürdüren yepyeni bir maceranın yanı sıra, ana hikayenin sona ermesinin ardından hikayeyi sürdüren Burning Shores genişletmesini içeren 2022’de yayımlanan temel deneyim de sağlanacak. Tam sürümün bir parçası olarak bazı bonuslar da veriyor ancak birkaç öğe yalnızca ön siparişler için geçerli. Bunlar şu şekilde:

  • Blacktide Kıyafeti ve Blacktide Bow (yalnızca ön satın siparişle mevcuttur)
  • Nora Legacy Kıyafeti ve Nora Spear (yalnızca Steam hesabınızı PlayStation Network’e bağladığınızda kullanılabilir)
  • 2 Özel Kıyafet (Carja Behemoth Elite ve Nora Thunder Elite)
  • 2 Özel Silah (Carja Behemoth Kısa Yay ve Nora Thunder Sling)
  • Mühimmat, iksir ve seyahat paketlerini içeren Oyun İçi Kaynak Paketi
  • Oyun içi Apex Clawstrider Machine Strike Piece
  • Özel Fotoğraf Modu pozu ve yüz boyama

Oyunun sistem gereksinimleri henüz açıklanmadı. Bu detayların ise oyunun çıkışına yakın bir tarihte paylaşılmasını bekleyebiliriz.