Anasayfa Haber Sanal Gerçeklik Odaklı Metro Awakening Duyuruldu

Sanal Gerçeklik Odaklı Metro Awakening Duyuruldu

Metro Awakening

Metro serisi ilk kez sanal gerçeklik alanına giriyor ve Metro Awakening ile oyunculara ikonik gaz maskesini ve hayatta kalma ekipmanlarını takarak orijinal kitap serisinin yazarı tarafından kaleme alınan bir ön hikayeyi deneyimleme olanağı sunuyor.

Hikaye odaklı sanal gerçekliğe özel oyun Metro serisinin yazarı ve yaratıcısı Dmitry Glukhovsky’nin de derinden katılımını sağlıyor. Hikaye, aynı zamanda hikaye ve bilgi danışmanı olarak da görev yapan Glukhovsky tarafından yazılan Metro 2033’ün bir ön bölümü olacak.

State of Play duyurusunda platform olarak yalnızca PlayStation VR2 listelenmiş olsa da yayıncı Deep Silver, oyunun PC VR’ın yanı sıra Meta Quest 2 ve Meta Quest 3 donanım ve platformlarına da geleceğini doğruladı.

Oyuncular, karısıyla yeniden bir araya gelmek için Moskova’nın altındaki mutantlarla dolu tünellere göğüs germesi gereken Doktor Serdar’ın yerine geçecek. Yayıncı şöyle diyor: “Serdar olarak, rasyonelliğe dair inançlarınızı sınayan ve sizi kaderinizde yazılı olan varlığın uyanışını kucaklamaya teşvik eden karmaşık bir hikayede ilerleyeceksin.”

Metro Awakening’in henüz kesin bir çıkış tarihi yok ancak Deep Silver oyunun 2024’te geleceğini söylüyor.