Anasayfa Haber Apple, iPhone İçin Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor

Apple, iPhone İçin Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor

Apple CEO’su Tim Cook, üretken yapay zeka özelliklerinin bu yılın son çeyreğinde geleceğini onayladı. Yapay zekayı yazılım platformlarına entegre etmek için aşırı fazla zaman ve çaba harcadıklarını belirtti.

Apple, iPhone’a Yapay Zeka Entegre Edecek

Şirkette yapılan bir görüşme esnasında CEO Cook, bu yılın sonunda müşterilere sunulması üzere üretken yapay zeka yazılımı özellikleri için çalıştığını belirtti. Haliyle de önümüzdeki iOS 18 sürümünün en büyük güncelleme olması bekleniyor.

Cook, açıklamasında “İleriye baktığımızda geleceği şekillendirecek diğer teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Buna, muazzam miktarda zaman ve çaba harcamaya devam ettiğimiz yapay zeka da dahil ve bu alanda devam eden çalışmalarımızın ayrıntılarını bu yılın sonlarında paylaşacak olmaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Analistler daha fazla ayrıntı için Cook’a baskı yaptı lakin pek de bir sonuç alamadılar. Cook, sadece “İnanılmaz derecede heyecan duyduğumuz ve bu yılın sonlarında konuşacağımız bazı şeyler var.” dedi. Konuşmanın sonunda ise “Apple için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı.