Anasayfa Haber Meta Quest Başlıklar Uzamsal Video Oynatma Desteği Alıyor

Meta Quest Başlıklar Uzamsal Video Oynatma Desteği Alıyor

Meta Quest Uzamsal Video Oynatma

Meta Quest sanal gerçeklik başlıkları uzamsal video oynatma yeteneklerine sahip oluyor. Özellik sadece yakın zamanda piyasaya sürülen Meta Quest 3 ile sınırlı kalmayıp Meta Quest 2 ve Meta Quest Pro aracılığıyla da kullanılabilecek. Bu gelişmenin tam da Apple Vision Pro karma gerçeklik başlıklarının çıkışıyla aynı zamana gelmesiyse dikkat çekici.

Uzamsal videoları Meta Quest mobil uygulaması aracılığıyla doğrudan iPhone’unuzdan yükleyebilirsiniz ancak videoları oluşturmak için bir iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max’e ihtiyacınız olacak. İçerik, çok önemli olan sabit disk alanını korumak için başlıkta değil bulutta depolanacak.

Video görüntüleyici, Quest kullanıcılarına başka birçok yükseltme getiren daha büyük bir sistem güncellemesinin bir parçası. Başlığın web tarayıcısı artık harici oyun kumandası desteği sunarak web tabanlı oyunlar oynanmasına izin verecek. Ek olarak, sınırlı bir kullanıma sunulmasının ardından Facebook canlı akışı artık herkes tarafından kullanılabiliyor.

Son olarak, bazı yeni tek hareketle hızlı eylemler var. Örneğin, yalnızca bileğinize bakıp kısa bir çimdikleme hareketiyle mikrofonun sesini kapatabilir veya fotoğraf çekebilirsiniz.