Anasayfa Haber OneDrive, Bireysel Kullanıcılar İçin de Yeni Tasarım Sunmaya Başladı

OneDrive, Bireysel Kullanıcılar İçin de Yeni Tasarım Sunmaya Başladı

OneDrive Bireysel Yeni Tasarım

Ekim 2023’te Microsoft, Microsoft 365 abonelerine yönelik OneDrive bulut depolama hizmetinin yeni bir sürümünü duyurdu. Şimdi ise şirket, tüm OneDrive bireysel kullanıcıları için yeni bir kullanıcı arayüzü tasarımını açıkladı.

Microsoft blog yazısında yeni OneDrive tasarımının dosyaları bulmayı daha hızlı hale getirmek için yapıldığını söylüyor: “Geliştirilmiş görsel tasarım, dağınıklığı ve dikkat dağıtıcı unsurları azaltarak önemli olana, yani içeriğinize odaklanmanıza olanak tanır. Geliştirilmiş OneDrive ile dosyaları bulmaya daha az, ihtiyacınız olanı yapmaya daha fazla zaman ayırın. Bu değişiklikler uygulama genelinde tutarlı olup kusursuz ve tutarlı bir deneyim sağlar.”

Microsoft’a göre yeni OneDrive tasarımındaki yeni özelliklerden biri de Kişiler görünümü: “Arkadaşlarınızdan ailenize ve topluluğunuzun üyelerine kadar hayatınızda pek çok önemli insanın olduğunu biliyoruz. Hayat, okuldan futbol antrenmanlarına kadar tüm faaliyetlerle meşgul olduğunda, dosya adı yerine size dosyayı kimin gönderdiğini hatırlamak genellikle daha kolay olabilir. Zamanınızı birlikte geçirdiğiniz kişilere göre dünyayı nasıl gördüğünüze uygun yeni bir Kişiler görünümü oluşturduk.”

Yenilenen kullanıcı arayüzü, ihtiyacınız olan dosyaları dosya formatlarına (Word, PDF, Excel vb.) göre hızlı bir şekilde keşfetmeniz için oluşturulmuş yeni filtreler de içeriyor.

OneDrive’da artık yenilenmiş bir “yeni ekle” düğmesi de var. Bu düğme OneDrive hesabınıza yeni dosyalar yükleyebilmenin yanı sıra, harici bir uygulamayı başlatmanıza gerek kalmadan Word dosyası, Excel elektronik tablosu ve daha fazlası gibi yeni bir belge oluşturmanıza da olanak tanıyor. Ayrıca belirli bir dosya veya klasörde erişebileceğiniz Sil, Şuraya Taşı, İndir ve daha fazlası gibi tüm komutları içerik menüsüne tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

Yeni OneDrive deneyiminin kullanıcılara yeni sunulmaya başladığı ve bunun Şubat ayı sonundan önce tüm kullanıcılar için genel kullanıma sunulması gerektiği ifade ediliyor.