Anasayfa Haber Samsung, Snapdragon SoC için Qualcomm ile Anlaşma İmzaladı

Samsung, Snapdragon SoC için Qualcomm ile Anlaşma İmzaladı

Samsung, geçtiğimiz yıl tüm üst düzey telefonlarında Snapdragon çipini kullandı. Bu yıl ise Snapdragon SoC, sadece Galaxy S24 Ultra modelinde kullanıldı. Galaxy S24 ve S24+ modellerinde ise Exynos çipleri tercih edildi.

Samsung, Galaxy S ve Z Serilerinde Snapdragon İşlemcileri Kullanacak

Qualcomm, 2023’ün son çeyreğinde Samsung’un gelecekteki akıllı telefonları için Snapdragon işlemcileri tedarik etmesi konusunda Samsung ile uzun vadeli bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Anlaşma bu sene başlıyor ve S24 serisini özellikle içeriyor.

Tahmini olarak birkaç nesil boyunca Galaxy S ve Galaxy Z serisi akıllı telefonların üst segment Snapdragon SoC ile donatılması bekleniyor. Belki de bu gelişme ile birlikte Samsung, MediaTek işlemcileri telefonlarında kullanmayabilir.

Qualcomm açıklamasında “Ayrıca 2024’ten itibaren piyasaya sürülecek amiral gemisi Galaxy akıllı telefonlar için Samsung ile Snapdragon platformlarına ilişkin uzun vadeli bir anlaşmayı uzattığımızı da duyuruyoruz. Uzatılan anlaşma, Snapdragon 8’in değerini, teknoloji liderliğimizi ve performansımızı da gözler önüne seriyor. Samsung ile başarılı, uzun vadeli stratejik ortaklık yapıyoruz.” dedi.