Anasayfa Haber Tim Cook: Dünyada 2,2 Milyar Aktif Apple Cihazı Var

Tim Cook: Dünyada 2,2 Milyar Aktif Apple Cihazı Var

Tim Cook Aktif Apple Cihaz

Apple CEO’su Tim Cook, 30 Aralık 2023 tarihinde sona eren 2024 mali yılının ilk çeyrek sonuçlarını açıklaması sırasında iPhone’lar, iPad’ler, Mac’ler ve diğer ürünler de dahil olmak üzere dünya çapında aktif Apple cihaz sayısının 2,2 milyarı aştığını açıkladı.

Cook, basın açıklamasında şunları söyledi: “Kurulu aktif cihaz sayımızın 2,2 milyarı aşarak tüm ürünlerde ve coğrafi segmentlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Müşteriler yarın inanılmaz Apple Vision Pro’yu deneyimlemeye başlarken, biz de her zamanki gibi, değerlerimiz doğrultusunda ve müşterilerimiz adına çığır açan inovasyon arayışına kendimizi adadık.”

En son rakam, Apple’ın aktif cihaz sayısını bildirdiği son zamandan bu yana yaklaşık yüzde 10’luk bir artışa işaret ediyor. Şubat 2023’te Apple, dünya çapında aktif cihaz sayısının 2 milyara ulaştığını açıklamıştı.

Açıklama, Apple’ın Vision Pro başlıktan başlayarak yeni bir cihaz kategorisi piyasaya sürmek üzere olduğu bir zamanda geldi. Karma gerçeklik başlığı ilk olarak geçen yıl WWDC 2023 açılış konuşmasında duyuruldu ve 19 Ocak’ta ön siparişe açıldı.

Apple, halihazırda iPad için mevcut 1 milyondan fazla uygulama ve oyunla uyumlu olan Vision Pro için 600’den fazla yeni uygulama ve oyunu duyurdu.

Gelir açıklaması sırasında Cook, herhangi bir ayrıntı vermeden Apple’ın yapay zeka ve üretken yapay zeka konusunda devam eden çalışmalarından da bahsetti. Önceki söylentiler, iOS 18’in birkaç yapay zeka özelliğiyle dolu, yıllar içinde büyük bir güncelleme olabileceğini öne sürüyordu.