Anasayfa Haber Starfield Beta Sürümü AMD FSR 3 Kare Oluşturma Desteği Sunacak

Starfield Beta Sürümü AMD FSR 3 Kare Oluşturma Desteği Sunacak

Starfield Beta AMD FSR 3 Kare Oluşturma

Bethesda, AMD FidelityFX Süper Çözünürlük 2 (FSR) yükseltme teknolojisiyle birlikte çıkış yapsa da şirketin kare oluşturma bileşeni eksikti. Bir sonraki güncelleme ile bunun da oyuna getirilmesi planlanırken ilk olarak Starfield beta Sürümü AMD FSR 3 Kare Oluşturma desteğini beraberinde getirecek.

Bethesda sosyal medya gönderisinde, AMD teknolojisinin önümüzdeki hafta Steam beta güncellemesinde Starfield’a ekleneceğini açıkladı. Beta sürümü sorunsuz ilerlerse stüdyo, kare oluşturma özelliğinin Şubat ayının sonundan önce Steam ve Microsoft Store’daki (Game Pass dahil) tüm PC oynatıcılarına ulaşmasını bekliyor.

Bethesda, NVIDIA DLSS 3 kare oluşturma teknolojisini oyuna getirmek istediğinde benzer bir beta sürüm taktiği kullanmıştı. Bu sürüm, beta aşamasından geçerek Kasım 2023’te PC oyuncularına tam sürüm olarak sunuldu ve sıra AMD’nin teknolojisine geldi.

NVIDIA’nın en yeni nesil GeForce RTX 40 serisine ve daha yeni grafik kartlarına özel olan DLSS 3 uygulamasının aksine, FSR 3 platformdan bağımsız bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Bu aynı zamanda NVIDIA, AMD ve Intel’in grafik kartlarının, nesiller boyu eski olsalar bile bu özelliği kullanabileceği anlamına geliyor. AMD, teknolojinin konsollarda çalışabileceğini bile söyledi. Bu, gelecekte Xbox Series X|S’in de FSR 3 kare oluşturma teknolojisini kullanabileceğine bir işaret olabilir.

Bethesda ayrıca, beta güncellemesinin “birçok konumu ziyaret eden kayıtlar için kararlılığı artıracak FormID’lerde bir değişiklik” taşıyacağını ekledi. Güncelleme önümüzdeki hafta Steam beta sunucularına ulaştığında bu sürümün tam değişiklik günlüğü de ortaya çıkmış olacak.