Anasayfa Haber Debian 12 Tabanlı Tails 6.0 Geliyor

Debian 12 Tabanlı Tails 6.0 Geliyor

Debian 12 temelli Tails 6.0, kötü niyetli USB aygıtlarına karşı üstün koruma ve harici bağlanan aygıtlar için otomatik bağlantı sağlıyor.

Yeni Dağıtım Bookworm Temeline Sahip

İnternette gizlilik ve anonimlik sağlayan Debian tabanlı dağıtım için yeni büyük güncelleme bekleniyor. Tails 6.0, Debian 12 tabanlı geliyor ve test sürümü şimdiden yayınlanmış durumda.

Halihazırda kullanılan Tails 5 ise Debian 11 tabanlıydı ve artık Debian güncellemesi alması gerekiyordu. Debian 12 güncellemesiyle birlikte masaüstü ortamı GNOME 43 de dahil edildi.

Tails 6.0, Bookworm güncellemesi dışında ekran kilitliyken bilgisayarınıza takılı USB aygıtlarını görmeyen bir mekanizma sayesinde kötü amaçlı USB aygıtlarına karşı koruma sağlayacak. Artık yeni USB aygıtları sadece cihaz açıkken kullanılabiliyor.

Ayrıca GNOME 43 yeniliğiyle birlikte Tails 6.0 karanlık mod haricinde dahili ekran alıntısı aracıyla daha işlevsel olacak. Sisteme Gmail hesaplarının daha kolay yapılandırılmasını sağlayan güncellenmiş Mozilla Thunderbird e-posta istemcisi de eklenecek.

Resmi sürüm çıkana kadar sürüm duyuru sayfasından ISO görüntülerini indirip test sürümünü deneyebilirsiniz. Resmi sürüm olmadığını unutmayın ve bu nedenle asıl işletim sistemi olarak sisteminize kurmayın.