Anasayfa Haber Bluesky Herkese Açıldı! Artık Davetiye Gerekmiyor

Bluesky Herkese Açıldı! Artık Davetiye Gerekmiyor

Bluesky herkese açıldı

Elon Musk tarafından X (eski Twitter)’ın satın alınmasından bu yana ilgi gören bir sosyal ağ da Nisan 2023 tarihinde faaliyete geçen Jack Dorsey imzalı Bluesky olmuştu. Uzunca süredir sadece davetiye ile kaydolunabilen ve 3 milyon kullanıcıya ulaşan Bluesky sonunda herkese açılmış durumda.

Bluesky blogu ayrıca kullanıcıların ve geliştiricilerin önümüzdeki haftalarda ve aylarda göreceği bazı özellikleri de duyurdu. Bunlardan biri, yayınlarını daha fazla denetlemek isteyen kullanıcılar için hizmetleri etiketlemek olacak. Bluesky şöyle diyor: “Bu, diğer kuruluşların ve kişilerin, diğer tercihlerin yanı sıra sektöre özgü bilgileri veya belirli kültürel normları hesaba katabilecek kendi denetleme hizmetlerini yürütmelerine olanak tanıyacaktır.”

Bluesky’ın Şubat ayının sonlarına doğru kullanıma sunacağı bir diğer deneysel özellik de “federasyon” olarak adlandırdığı özellik. Bu, geliştiricilerin ve diğer kuruluşların kendi denetleme kurallarına sahip kendi Bluesky sunucularını oluşturmalarına olanak tanıyacak. Ek olarak, Bluesky’ın da X’e benzer şekilde ücret karşılığında ekstra özellikler sunmayı planladığı ifade ediliyor.