Anasayfa Haber Snap, Çalışanlarının Yüzde 10’unu İşten Çıkaracağını Duyurdu

Snap, Çalışanlarının Yüzde 10’unu İşten Çıkaracağını Duyurdu

Snap işten çıkarma

Bu yıl toplu işten çıkarmalar yapan büyük teknoloji şirketleri kervanına şimdi de Snap katılmış durumda. Snapchat sosyal ağının ana şirketi Snap, iş gücünün yüzde 10’unu yani 529 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Şirket, işten çıkarmalarını bugün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu bir başvuruda açıkladı. Snap, bu hamleyi “işimizi en yüksek önceliklerimize göre yürütmek için en iyi şekilde konumlandırmak ve zaman içinde büyümemizi desteklemek için kademeli olarak yatırım yapma kapasitesine sahip olduğumuzdan emin olmak için” yaptığını söyledi. Şirket, öncelikli olarak etkilenen çalışanların kıdem tazminatı masraflarını karşılamak için 55 milyon ila 75 milyon dolar arasında tek seferlik bir ücret verecek.

Ağustos 2022’de Snap, iş gücünün yüzde 20’sini işten çıkardı ve ayrıca Snapchat için orijinal içerik geliştirmeyi de durdurdu. Ayrıca yalnızca birkaç ay önce piyasaya sürülen Pixy drone’nun üretimine de son verdi.

Bu, teknoloji endüstrisinde 2024’ün ilk birkaç haftasında gerçekleşen en son toplu işten çıkarma olarak karşımıza çıkıyor. Amazon bu yıl Twitch, Amazon Prime ve MGM bölümlerinden yüzlerce kişiyi işten çıkardı ve Google, cihazlar da dahil olmak üzere çeşitli grupların işlerini yavaş yavaş kesiyor.