Anasayfa CES CES 2024 OLED Yanıkları İçin ASUS 2 Yıl, MSI ise 3 Yıl Garanti Sunacak

OLED Yanıkları İçin ASUS 2 Yıl, MSI ise 3 Yıl Garanti Sunacak

OLED Yanıkları İçin ASUS 2 Yıl, MSI İse 3 Yıl Garanti Sunacak
MSI ve ASUS'un OLED Yanıkları İçin Verdiği Garanti

CES 2024’te sergilenen yeni oyun monitörlerinin odak noktası OLED teknolojisiydi. OLED, canlı renkler ve siyah tonlarını düzgün sunan bir tür ekran teknolojisi olarak bilinse de bu teknolojinin kullanıldığı ekranlarla ilgili sorunlardan biri de yanmadır. Aynı görüntünün uzun süre görüntülenmesi durumunda ekranda kalıcı bir iz kalıyor. Bu sorunu çözmek için şirketler uzatılmış garanti özellikleri sunarak müşterilerini elde tutmaya çalışıyor.

OLED yanmasının popüler bir sorun olduğunun farkındalar ve müşterilerine, bu tür sorunların ortaya çıkması durumunda ilgilenileceklerine dair güvence vermek istiyorlar. OLED panellerin organik yapısı nedeniyle yanma sorununa kesin bir çözüm bulunamasa da ekran üreticileri, etkiyi yavaşlatıp panelin ömrünü uzatmanın yollarını buldu. Yöntemlerden biri, statik görüntülerin sürekli olarak aynı konumda görüntülenmesini önlemek için piksellerin zaman içinde hafifçe hareket ettirildiği piksel kaydırma özelliğiydi.

Diğer bir yaklaşım ise yanma riskini en aza indirmek için logolar gibi statik öğelerin parlaklığını düşüren logo aydınlatmasının azaltılmasıydı. Eğer sürekli farklı oyunlar oynuyor ve bilgisayarınızı ekran koruyucu kullanarak boşta tutuyorsanız bu sorunu yaşamanız diğerlerine göre daha düşük. ASUS, müşterilerinin gönül rahatlığını sağlamak için artık özellikle OLED monitörlerindeki yanma sorunlarına yönelik 2 yıllık bir garanti sunuyor. Bu garanti süresi içinde herhangi bir yanma meydana gelmesi durumunda ASUS’un onarım veya değiştirme masraflarını karşılayacağı anlamına geliyor.

Benzer şekilde, başka bir monitör üreticisi olan MSI da OLED monitörlerindeki yanma sorunları için 3 yıllık uzatılmış garantiyi duyurdu. Garantinin bu sorunu nasıl kapsadığına ilişkin açık ayrıntılar vermese de, kullanıcıların bu monitörlerde yerleşik olarak bulunan “MSI OLED Care” özelliğinin zorunlu kıldığı belirli eylemleri takip etmesi gerekebilir. Bu bakım paketinin içerdiği spesifik özellikler MSI’ın web sitesinde bulunabilir.

Dell Alienware gibi diğer şirketler bazı monitörleri için OLED yanmasına karşı zaten 3 yıllık bir garanti sunuyor. Kullanıcıların monitör 3 yıllık garanti sürecinde bir kez değiştirmelerine izin veriliyor. Ancak bazı kullanıcılar bunun sadece ünite değişikliğinden ibaret olduğunu belirtiyor. Daha önce monitörlerinizde OLED yanma sorunu yaşadınız mı? Bütün süreci yorumlarda belirtmeyi unutmayın.