Anasayfa Haber WhatsApp Yapay Zeka Destekli Yeni Sürümünü Beta Kullanımına Sundu

WhatsApp Yapay Zeka Destekli Yeni Sürümünü Beta Kullanımına Sundu

WhatsApp yapay zeka destekli beta sürümü.

WhatsApp, beta programı aracılığıyla yeni bir güncelleme sunarak 24.3.10.71 sürümünü yayınladı. Yeni sürümle beraber WhatsApp, destek mesajlarına yapay zeka tarafından oluşturulan mesajlarla yanıt verecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Android için WhatsApp beta 2.23.23.8 güncellemesiyle ilgili sürümde, geliştirilmekte olan yeni bir özelliği zaten biliyorduk. Bu da uygulamaya gelecek olan yeni yapay zeka güncellemesiydi. Bu geliştirme ile WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirmek için gelişmiş yapay zeka yetenekleri sunarak daha sezgisel ve verimli bir yardım sunmayı amaçlıyor.

Bu özellik şu anda Android’deki WhatsApp için geliştirilme aşamasında. Ancak TestFlight uygulamasında iOS için yayınlanan WhatsApp beta 24.3.10.70 sürümünde, iOS işletim sistemi için de aynı özelliklerin geleceği görülüyor.

WhatsApp yapay zeka destekli beta sürümü.

Ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi WhatsApp, kullanıcılara uygulamadan destekle iletişime geçerken akıllı öneriler sunacak bir özelliği deniyor. Bu sayede WhatsApp Destek’ten gelen mesajlar, Meta’nın algoritması kullanılarak yapay zeka tarafından oluşturulabilir ve kullanıcıların insan desteği mevcut olmadığında bile hızlı ve ilgili yardım almasını sağlayabilir.

Yapay zeka desteği kullanıcılar tarafından gönderilen mesajlara daha hızlı yanıt vermeyi sağlıyor. Ancak verilen yanıt kullanıcıyı tatmin etmezse insanlar yine gerçek bir destek sağlayıcı ile iletişime geçebiliyorlar.

Kullanıcılar çalışma saatleri dışında bile sorularına yapay zeka tarafından anında yanıt alabilecekleri için bu özellik uygulamaya önemli bir avantaj getirebilir.

Daha önce belirttiğimiz gibi bu özellikler şu anda beta aşamasında ve deneme sürecinde. Şirket yeni güncellemenin ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak yapay zeka destekli bu yeni sürüm önümüzdeki haftalarda kademeli olarak kullanıcılara sunulacak.