Anasayfa Haber MediaTek, Dimensity 9300 ile Başarıyı Yakaladı

MediaTek, Dimensity 9300 ile Başarıyı Yakaladı

MediaTek için Dimensity 9300 modelinden sonra gelir trafiği yükselişe geçti. Verilere göre Tayvanlı çip üreticisinin amiral gemisi SoC modelleri, gelirine %70 katkıda bulunarak şirkete büyük fayda sağladı.

Dimensity 9300 Sayesinde 1 Milyar Dolar Gelir Elde Edildi

MediaTek CEO’su Tsai, 2024 yılının firma için büyüme yılı olacağını düşünüyor. İlk çeyrekte performansın sabit kalabileceği beklense de bu yılın her çeyreğinde kademeli olarak iyileşmelerin görüleceği bekleniyor. Dimensity 9300 ile toplam gelirine 1 milyar dolardan fazla katkıda bulunan şirket, siparişlerindeki güçlü artışı bile bu çipe bağlıyor.

MediaTek’in tahmini olarak 20 milyon Dimensity 9300 SoC satışı yapacağı tahmin ediliyor ve bu da şirketin en iyi çip üreticisi olmasını sağlayabilir. Şimdilik Qualcomm için güçlü bir tehdit oluşsa da önümüzdeki süreçte durum değişiklik gösterebilir.

Dimensity 9400 ve Snapdragon 8 Gen 4 için denk olduğunu düşünürsek pazar payında en önemli etken fiyat olacak. MediaTek akıllı telefon şirketlerine indirimler sunabilir ve bu bağlamda avantaj elde edebilir.