Anasayfa Haber Gigabyte, RTX 4080 ve 4090 GPU’ların PCB Tasarımını Düzeltiyor

Gigabyte, RTX 4080 ve 4090 GPU’ların PCB Tasarımını Düzeltiyor

Gigabyte, internette dolaşan PCB kırılmaları hakkında söylentilerin artması üzerine üst düzey RTX 4080 ve 4090 kartlarında tasarım değişikliği yaptı.

Gigabyte RTX 4080 ve 4090 GPU’larda PCB Çatlıyor

İnternette görebileceğiniz üzere bazı Gigabyte RTX 40 ve 30 serisi ekran kartı kullanıcıları, PCB’lerinde belirli bir çatlak oluşturan tasarım hatası ile karşılaştı. Çatlaklar ekran kartı içindeki PCIe şeritlerine de ulaştı ve haliyle veri aktarımını da engelledi. Bu bağlamda bu serideki ekran kartları çöp oldu.

Son dönemlerde bu tarz videolar ve konular aşırı arttı. Bu konuda Gigabyte’ın RMA sistemi ise kullanıcıların taleplerini reddetti. Hatasını reddetmiş olsa da Gigabyte yeni ekran kartlarında ambalaj değişikliği yapıp, RTX 4080 ve RTX 4090 modellerinde “v1.1” etiketini dahil etti.

Yeni revizyon ile birlikte Gigabyte’ın GPU modellerindeki sorunu kabul ettiği görülüyor. Bu bağlamda bu kartların ilk versiyonunu kullanıyorsanız iki tane destek braketi koymanız önerilir. İleride firmanın PCB için garanti hizmetlerinde kolaylık sağlama ihtimali olabilir.