Anasayfa Haber Microsoft PC Manager Uygulaması Sisteminizi Yavaşlatabilir

Microsoft PC Manager Uygulaması Sisteminizi Yavaşlatabilir

Microsoft, yakın zamanda Windows 11 için Microsoft Store üzerinden edinebileceğiniz PC Manager uygulamasını yayınladı. Bu uygulamanın dezavantajı ise detaylı temizlik yapma komutu verdiğinizde bilgisayarın performansını düşürecek dosyaları da silmesi.

PC Manager Önemli Dosyaları Silebiliyor ve Türkçe Değil

Microsoft PC Manager uygulaması içerisinde derinlemesine temizlik özelliğini de barındırıyor. Bu sayede sisteminizde artık kullanılmayan dosyaların silinip, sistemde yer açılması amaçlanıyor.

Beklendiği gibi dosya temizliği yapsa da bu uygulama bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Bunun nedeni ise detaylı temizlik yaparken Prefetch klasöründe ne varsa silmesidir. Kullandığınız uygulamaların bilgileri burada kaydediliyor ve uygulamayı sonraki açışınızda hızlı açılmasını sağlıyor.

Bu durum temel sistem dosyalarına zarar vermiyor lakin bilgisayarınızın daha hızlı tepki vermesini sağlayan dosyaları siliyor. Bu bağlamda PC Manager uygulaması ile sisteminizi temizlerken derinlemesine temizlik seçeneğini sorun düzelene kadar kullanmayın ya da biriken dosyaları elle silin.

Ayrıca uygulama için halen Türkçe dil desteği mevcut değil. Birçok Türk kullanıcı bu sorundan şikayetçi. Store üzerindeki uygulama yorumlarında da bu konu hakkında çok talep mevcut.