Anasayfa Haber Microsoft Edge, Apple Silicon Mac’lerde Yüzde 20 Daha Hızlı

Microsoft Edge, Apple Silicon Mac’lerde Yüzde 20 Daha Hızlı

Microsoft Edge Apple Silicon Mac

Microsoft Edge, Apple Silicon işlemcili Mac sistemlerde kayda değer bir performans artışı sunduğunu paylaştı. Şirket, resmi Windows Blogs web sitesinde yakın zamanda profil rehberli optimizasyonu etkinleştirdiğini ve bunun önemli tarayıcı karşılaştırmalarında yüzde 20’ye kadar daha iyi puanlar sağladığını ve bunun da algılanan performansla sonuçlanacağını söylüyor.

Tarayıcının yanıt verebilirliğini ve genel web sitesi performansını ölçen bir test olan Speedometer 2.1’deki performans karşılaştırması şu şekilde ortaya konuyor:

Grafikler ve animasyonlarla dolu karmaşık web sayfaları için bir görüntü oluşturma performansı karşılaştırması olan MotionMark 1.2’de ise sonuçlar şöyle:

Son olarak, farklı tarayıcıların web kodunu ne kadar hızlı başlatıp çalıştırdığını karşılaştıran bir test olan JetStream, hangi tarayıcının “ağır” web sitelerini yönetmede daha iyi olduğunu gösteriyor:

Profil güdümlü optimizasyon tarayıcı dünyasında yeni bir şey değil. Bu derleyici tekniği en sık kullanılan işlevleri izliyor ve bunları daha az kullanılan diğer işlemlere göre önceliklendiriyor. Sonuç olarak kullanıcılar daha verimli kaynak kullanımı ve daha iyi genel performans elde ediyor.

Google, Windows’ta Chrome’da profil güdümlü optimizasyonları neredeyse 8 yıl önce sürüm 53’te uygulamış ve yeni sekme sayfa yükleme süresini yüzde 14,8’e kadar, sayfa yükleme süresini yüzde 5,9’a kadar ve başlatma süresini yüzde 16,8’e kadar artırmıştı. Windows’ta Microsoft Edge tarafınd ise Microsoft, Mart 2020’de Edge 81 ile profil güdümlü optimizasyonu ve ardından Edge 83’te bağlantı zamanı optimizasyonlarını ekledi.

Mac kullanıcıları macOS için Microsoft Edge tarayıcısını resmi web sitesinden indirebilir.