Anasayfa Haber OnePlus 12R Tüm Modellerinde UFS 3.1 Depolama Kullanacak

OnePlus 12R Tüm Modellerinde UFS 3.1 Depolama Kullanacak

OnePlus 12R Tüm Modellerinde UFS 3.1 Depolama Kullanacak
OnePlus 12R

OnePlus 12R, 2024’ün en iyi orta sınıf telefonlarından biri gibi görünüyor ancak telefonun bir alanda OnePlus’ın başlangıçta reklamını yaptığı kadar iyi olmadığı ortaya çıktı. OnePlus, OnePlus 12R’nin bazı modellerinin UFS 4.0 depolama standardı ile gönderileceğini iddia etti. Daha spesifik olmak gerekirse şirket 128GB modelin UFS 3.1 depolama standardı ile geleceğini ve 256GB modelin ise UFS 4.0 depolama standardı sunacağını söyledi.

Ne yazık ki, OnePlus şimdi bu iddiaları geri çekti ve tüm modellerinin UFS 3.1 depolama standardı ile geldiğini belirtti. OnePlus başkanı Kinder Liu, iletişimlerindeki hatayı kabul ederek OnePlus Topluluğu forumunda bu hataya değindi. Tüm OnePlus 12R modellerindeki depolamanın hâlâ Trinity Engine denilen performansı korumaya yönelik bir yazılım teknolojileri paketi tarafından geliştirilmiş olmasına rağmen, bunun aslında UFS 3.1 depolama olduğunu ve daha önce iddia edildiği gibi UFS 4.0 olmadığını açıkladı.

OnePlus başkanı Kinder Liu, “Bir hata nedeniyle, Trinity Engine tarafından geliştirilen depolama standardının bazı modellerde UFS 4.0 olacağını belirttik. OnePlus 12R’nin tüm modellerindeki depolama alanının hâlâ Trinity Engine tarafından geliştirildiğini ancak aslında UFS 3.1 olduğunu söylemeliyim. Ön sipariş veren tüketicilerimizin müşteri hizmetleriyle iletişime geçebileceğini belirterek ekibimiz adına bu hata için herkesten özür dilemek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Açıkçası OLED vaat edip LCD ekran veren yüzlerce markayla karşılaşınca bunun çok da büyük bir hata olmadığını söylemek gerekiyor. Ancak yine de markanın müşterileri yanlış yönlendiren kayda değer bir hatası söz konusu. OnePlus 12R teknik özellikler sayfasının da bu bağlamda güncellenmiş olduğunu belirtelim.