Anasayfa Makale PS5 ve Switch’e Geleceği Söylenen Tüm Xbox Oyunları

PS5 ve Switch’e Geleceği Söylenen Tüm Xbox Oyunları

PS5 ve Switch'e Geleceği Söylenen Tüm Xbox Oyunları
Starfield Kaynak: Microsoft

Son zamanlarda Xbox’ın arkasındaki şirket olan Microsoft’un ayrıcalık konusundaki yaklaşımını değiştirebileceğine dair söylentiler ve sızıntılar ortaya çıktı. Bu da Microsoft oyunlarını PlayStation ve Nintendo Switch gibi diğer oyun platformlarında da yayınlayabilecekleri anlamına geliyor. Bu haber Xbox oyunlarını farklı konsollarda oynamayı seven hayranlar arasında büyük heyecan yarattı. Hatta bazı sızıntılarda Halo gibi popüler oyunların potansiyel olarak PS5’e geleceğinden bile bahsediliyordu.

Amerikalı bir video oyunu, elektronik alet ve oyun ürünleri satıcısı GameStop’ın yayınladığı reklamda da Xbox oyunlarına erişim için bir abonelik hizmeti olan Microsoft Game Pass’den söz edildi. Haliyle oyun dünyası bu haberlerle çalkalandı ve en sonunda da alevlendi. Tüm bu söylentilere yanıt vermek için Xbox başkanı Phil Spencer sessizliğini bozarak 12 Şubat haftası için planlanan bir iş güncelleme etkinliği duyurdu. Bu etkinlikle birlikte daha fazla bilgi edineceğiz, Phil Spencer ya söylentileri doğrulayacak ya da çürütecek.

Bazı insanlar Xbox oyunlarını herhangi bir platformda oynama olasılığı konusunda heyecanlanırken, pek çok fanatik Xbox hayranı bu potansiyel değişiklikten memnun değil. Bu kadar çok sızıntı ve söylenti dolaşırken, hangi Xbox oyunlarının ayrıcalıklarını kaybedip PlayStation veya Nintendo Switch’te yayınlanabileceğini kesin olarak bilmek zor olsa da birkaç tahminde bulunduk. Hadi gelin tahminlerimize birlikte göz atalım.

1. Xbox’dan Ritim Sevenlere: Hi-Fi Rush

PS5 ve Switch'e Geleceği Söylenen Tüm Xbox Oyunları
Hi-Fi Rush Kaynak: Microsoft

İlk söylentiler Xbox’a özel bir oyun olan Hi-Fi Rush’ın Microsoft dışı bir platformda yayınlanacağı haberleriyle geldi. Hi-Fi Rush, Tango Gameworks tarafından geliştirilen popüler bir ritim aksiyon oyunudur. Geçen yılın başlarında sürpriz bir çıkış yaptı ve oyunculardan ve eleştirmenlerden pek çok olumlu geri bildirim aldı. İçeriden bilgi alabilen bir Podcast yayıncısı olan Nate the Hate, 5 Ocak’ta yayınlanan bir videoda 2024 yılı için tahminlerde bulundu. Microsoft’un çok beğenilen oyunlarından birini rakibinin sistemine getireceğini iddia etti. Bu iddia ResetEra adlı bir forumda tartışmalara yol açtı, içeriden bilgi alabilen başka bir kişi de Hi-Fi Rush’ın Nintendo Switch’e geleceğini tahmin eden bir kullanıcıya yanıt verdi. Yanıtından oldukça emin görünüyordu ve kullanıcının bu bahsi kazanacağını öne sürdü.

2. Xbox’ın Korsancılık Oyunu: Sea of Thieves

PS5 ve Switch'e Geleceği Söylenen Tüm Xbox Oyunları
Sea of Thieves Kaynak: Microsoft

Nate the Hate’in bahsettiği oyun hakkında tartışmalar sürüyordu. Bazıları onun Hi-Fi Rush adlı bir oyundan bahsettiğini düşünürken bazıları bunun Sea of ​​Thieves olabileceğini düşündü. Giant Bomb’dan Jeff Grubb, Sea of ​​Thieves olabileceği fikrini destekledi çünkü oyunun Nintendo Switch ve PlayStation’da yayınlanabileceğine dair söylentiler duymuştu. Bu bilgi aynı zamanda Kotaku’nun eski baş editörü Stephen Totillo tarafından Game File adlı Substack haber bülteninde de bildirildi.

3. Xbox Şaheseri: Starfield

PS5 ve Switch'e Geleceği Söylenen Tüm Xbox Oyunları
Starfield Kaynak: Microsoft

Şubat ayı başlarında bazı popüler Xbox oyunlarının gelecekte diğer oyun platformlarında da yayınlanabileceğini öne süren bazı raporlar ortaya çıktı. Bu oyunlardan bir tanesi de Bethesda’nın yarattığı açık dünya rol yapma oyunu Starfield’dı. XboxEra tarafından hazırlanan bir rapora göre Starfield’ın, Shattered Space DLC adlı genişleme paketinin (DLC) yayınlanmasının ardından PlayStation 5 konsolunda da kullanıma sunulacağı söylendi. Bu DLC’nin 2024 yılı civarında çıkması planlanıyor.

4. Indiana Jones and the Great Circle

PS5 ve Switch'e Geleceği Söylenen Tüm Xbox Oyunları
Indiana Jones and the Great Circle Kaynak: Microsoft

Gün geçtikçe Starfield ve Indiana Jones and the Great Circle’ın, başlangıçta Xbox ve PC’ye özel olarak duyurulmasına rağmen PlayStation 5’te oynanabilir olacağını öne süren haberler yayınlandı. XboxEra, Starfield için bu olasılığı bildirirken The Verge, Indiana Jones and Great Circle için de benzer bir durumu bahsetti. Indiana Jones ve Great Circle’ın PS5 sürümü de Xbox ve PC sürümünden aylar sonra gelecek. Ancak The Verge, Xbox’ın arkasındaki şirket olan Microsoft’ta, oyunlarını PS5 gibi rakip konsollara getirip getirmemeleri konusunda şu anda güçlü bir tartışmanın yaşandığından da bahsediyor. Bu da Microsoft’un oyunlarını Xbox ve PC dışındaki platformlarda sunmanın artılarını ve eksilerini tartıştığı ve değerlendirdiği anlamına geliyor.

5. Gears of War

PS5 ve Switch'e Geleceği Söylenen Tüm Xbox Oyunları
Gears of War Kaynak: Microsoft

Giant Bomb’dan Jeff Grubb’a göre üçüncü şahıs nişancı serisi Gears of War’ın da PlayStation 5’e gelebileceğine dair bir söylenti var. Bu bilgi 5 Şubat’taki Game Mess Mornings programında paylaşılmıştı. İlk üç Gears of War oyununun baş tasarımcısı olan Cliff Blezinski, bu söylentiler hakkında herhangi bir fikri olmadığını söyleyerek yorum yaptı. Ana serinin en son oyunu 2019 yılında piyasaya sürülen Gears 5’ti ancak serinin arkasındaki stüdyo olan The Coalition’ın bir sonraki oyun üzerinde çalıştığına inanılıyor.

6. Senua’s Saga: Hellblade II

PS5 ve Switch'e Geleceği Söylenen Tüm Xbox Oyunları
Senua’s Saga: Hellblade II Kaynak: Microsoft

Xbox haberlerine adanmış bir web sitesi olan XboxEra’nın paylaştığı bilgilere göre, merakla beklenen Xbox’a özel oyunlardan biri olan Senua’s Saga, uzun süre Xbox’a özel kalmayabilir gibi görünüyor. XboxEra, daha önce Xbox’a özel olduğuna inanılan Starfield adlı oyunun da PlayStation 5’e (PS5) geleceğini bildirmişti. Bu rapora yanıt olarak XboxEra’nın kurucu ortağı, Twitter’da diğer platformlara daha fazla Xbox’a özel oyunun gelebileceğini belirtti. Spesifik olarak, merakla beklenen bir başka Xbox’a özel Hellblade II’nin Xbox dışındaki platformlarda da piyasaya sürülebileceğini öne sürdüler.

7. Xbox’a Ait En Özel Oyun: Halo

PS5 ve Switch'e Geleceği Söylenen Tüm Xbox Oyunları
Halo Kaynak: Microsoft

Peki ya Xbox’a özel oyunların en büyüğü olarak görülen Halo için ne düşünüyorlar? Halo’nun bile gelecekte PlayStation’da oynanabileceğini öne sürüyorlar. Bu söylenti ise Halo’nun arkasındaki stüdyo olan 343 Industries’in “tüm platformlarda, tüm oyuncuların” erişimine açık olacak bir Halo projesinde çalışacak bir Oyun Sistemleri Tasarım Yöneticisi arayan iş ilanıyla alevlendi. Bu da Halo’nun diğer platformlarda piyasaya sürülme olasılığı hakkında tartışmalara yol açtı.