Anasayfa Haber Threads, Gündemdekiler Özelliğini Test Ediyor

Threads, Gündemdekiler Özelliğini Test Ediyor

Threads Gündemdekiler

Meta, Threads kullanıcılarının platformda ne tür konuşmaların trend olduğunu görmelerine olanak tanıyacak yeni bir özelliği test ediyor. Mark Zuckerberg, Threads üzerinden paylaştığı bir gönderide, gündemdekiler özelliğinin ABD’de “günümüzün en önemli konularını” olarak edilmeye başladığını söyledi.

Threads, Gündemdekiler Özelliğini ABD’de Test Ediyor

Meta’ya göre bu özellik, “başkalarının tartıştığı güncel konuları” ortaya çıkaracak ve aramada görünecek ve uygulamanın Sizin İçin akışındaki gönderilerin arasına serpiştirilecek. Instagram Başkanı Adam Mosseri, belirli trendlerin “insanların şu anda Threads’te nelerle etkileşime geçtiğine dayalı olarak yapay zeka sistemlerimiz tarafından belirleneceğini” söyledi.

İlginç bir şekilde Threads siyaset ve seçimlerle ilgili trendleri ortaya çıkaracak. Şirket geçen hafta, kullanıcılar bunu seçmedikçe artık tavsiyelerinde siyasi içerik önermeyeceğini açıklamıştı. Ancak Meta, kısıtlamanın trend özelliği için geçerli olmayacağını doğruladı.

Gündemdekilerin eklenmesi, hizmeti gerçek zamanlı bilgi ve güncelleme kaynağı olarak daha kullanışlı hale getirmeyi ümit eden birçok Threads kullanıcısının uzun süredir talep ettiği bir güncellemeydi.

Her ne kadar ortaya çıkanların çoğunu yapay zeka belirlese de görünen o ki Meta, “önemli konu” olarak görünen konularda bazı iyileştirmeler yapmayı planlıyor. Bir Meta sözcüsü, “içerik uzmanlarından” oluşan bir ekibin “konuların Topluluk Kurallarımızı veya diğer geçerli dürüstlük kurallarını ihlal etmemesini ve konuların kopya, saçma veya yanıltıcı olmamasını sağlayacağını” söyledi.

Özeliğin tüm kullanıcılara ne zaman geleceği ise şu an için belirsiz.