Anasayfa Yapay Zeka Windows 11 Yerleşik AI Süper Çözünürlük Özelliğine Kavuşuyor

Windows 11 Yerleşik AI Süper Çözünürlük Özelliğine Kavuşuyor

Windows 11 24H2

Windows 11’in bu yılın sonlarına doğru gelecek olan en son önizleme yapısı birden fazla yeni özellik içeriyor. Bu özelliklerden biri de NVIDIA ve AMD ekran kartına sahip olan kullanıcılar için daha önce de deneyimlediği bir özellik; yapay zeka destekli çözünürlük yükseltme.

Windows 11 grafik ayarlarında süper çözünürlük ayarı.

Windows 11 26052 sürümünde Otomatik Süper Çözünürlük ayarını açabileceğiniz bir bölüm bulunuyor. Bu özellik, desteklenen oyunların gelişmiş ayrıntılarla daha sorunsuz oynanmasını sağlamak için yapay zekayı kullanabileceği yeni bir özellik. Süper çözünürlük özelliğini deneyimlemek isteyen kullanıcılar Ayarlar > Ekran > Grafik bölümünden bu ayarı etkinleştirebilirler.

Yapay zeka çözünürlük yükseltme araçları önce görüntüyü daha düşük çözünürlükte işliyor ve ardından yapay zeka sayesinde daha yüksek değerlere yükselterek grafik kartından daha fazla performans elde etmenizi sağlıyor. Bu sayede görüntülerin çözünürlükleri olduğundan daha yüksek değere ulaşmış oluyor.

Şimdiye kadar bu araçlar oldukça fazla eğitildiler ve yeni GPU’lar sayesinde etkileyici sonuçlar elde ediliyor. Windows 11’in ise yapay zeka destekli çözünürlük yükseltme aracının nasıl bir performans sunacağı merak konusu.

Şu anlık bu özelliğin açılıp kapatılması oyunlardaki FPS değerini etkilemiyor. Bu nedenle Microsoft’un bu konu hakkındaki resmi açıklamasını ve özelliğin nasıl çalıştığıyla ilgili detaylı ayrıntıları paylaşmasını beklemek gerekiyor.