Anasayfa Haber OpenAI, Bazı ChatGPT Kullanıcıları ile Yeni Bellek Özelliklerini Test Ediyor

OpenAI, Bazı ChatGPT Kullanıcıları ile Yeni Bellek Özelliklerini Test Ediyor

OpenAI ChatGPT Bellek

OpenAI yeni bir eklentinin ChatGPT yapay zeka sohbet robotunun geçmiş sohbetleri hatırlamasına ve bu bellek özelliğini kullanarak gelecekteki sohbetler için gerektiğinde ona erişebilmesine olanak tanıyacağını açıkladı.

Bellek özelliğinin ChatGPT kullanırken bazı belirgin uygulamaları mevcut. Sohbet robotundan toplantıları belirli bir formatta özetlemesini isteyebilirsiniz ve gelecekte toplantıları özetlemesini istediğinizde bunu yapabilmesi bekleniyor.

Elbette ChatGPT’nin unutmasını istediğiniz bazı sohbet istemleriniz olabilir. Yeni bellek özelliği, kullanıcıların ChatGPT’ye gelecekte tekrar ortaya çıkmamaları için belirli anıları unutmasını söylemesine olanak tanıyor. Ayrıca bellek özelliğini kapatmak için sohbet robotunun ayarlarına da girebilirsiniz. OpenAI, ChatGPT’yi geliştirmek ve eğitmek için anılarınızın içeriğini kullanabileceğini söylüyor. Bu nedenle, bu bilgilerin paylaşılmasını istemiyorsanız bu özelliği kapatmak mantıklı bir hareket olabilir.

Test edilen bir diğer yeni özellik ise geçici sohbet. Bu özellik etkinleştirildiğinde sohbetleriniz geçmişte görünmeyecek ve bellek olarak saklanmayacak. Bu anlamda yapay zekayı eğitmek için de kullanılmayacak. Az sayıda ücretsiz ve ücretli ChatGPT kullanıcısı bu hafta tüm bu bellek özelliklerini test edecek.

OpenAI, özel GPT sohbet robotlarını oluşturan geliştiricilerin yakında bellek özelliğini etkinleştirebileceklerini de belirtiyor. Her özel GPT sohbet robotunun kendi belleği olacak. Dolayısıyla ana ChatGPT modelinde anı olarak sakladığınız hiçbir şey özel GPT’lerde kullanılamayacak. Bellek özelliği, standart ChatGPT kullanıcılarına genel kullanıma sunulduktan sonra özel sohbet robotlarına da eklenecek.