Anasayfa Haber Bülten Hazine Avı ve Nişancılık Oyunu Hawked, Şimdi PC, Playstation ve Xbox’ta Yayında

Hazine Avı ve Nişancılık Oyunu Hawked, Şimdi PC, Playstation ve Xbox’ta Yayında

Yayıncı The 4 Winds Entertainment ve Geliştirici MY.GAMES, HAWKED‘un Erken Erişim’den çıktığını, artık PC’de Steam ve MY.GAMES Launcher üzerinden ve PlayStation 4, PlayStation 5 ve Xbox Series X|S konsollarında oynanabilir olduğunu duyurdu.

2021 yılında bağımsız bir yayıncı olarak kurulduğundan bu yana The 4 Winds Entertainment’ın yayınladığı üçüncü yapım olan HAWKED aynı zamanda konsol cihazlarındaki ilk oyunu olma özelliğini taşıyor. The 4 Winds Entertainment’ın COS’ı Uğur Ülger yeni platformlardan gelecek oyuncularla ilgili heyecanını şu sözlerle paylaşıyor:

“HAWKED’ın PC ve konsollarda yayınlanacağını duyurmaktan büyük bir heyecan duyuyorum. HAWKED yalnızca The 4 Winds Entertainment olarak yeni alanları keşfetme tutkumuza hizmet eden bir dönüm noktası değil; aynı zamanda hızla büyüyen fakat servis alma güçlüğü çeken bölgelerdeki tüm oyunseverler için kültürel bir köprü görevi görüyor. PC, PlayStation 4, PlayStation 5 ve Xbox Series X|S konsollarında an itibarıyla ücretsiz olarak oynanabilen HAKWED oyunseverlerle yeni nesil ve ustaca yerelleştirilmiş çevrimiçi PvPvE hazine avı ve nişancılık oyunu deneyimi sunuyor. HAWKED bizler için yalnızca bir video oyun deneyimi değil, aynı zamanda bize, bu topraklarda ilham veren farklı kültürleri ve hikayeleri yansıtan, yerel dokunuşlarla zenginleştirilmiş bir yolculuk da vadediyor. Anadolu topraklarının efsanevi haydut hikayelerinden ilham alan Zeybek dansı, antik kilim dokuma sanatı ve Anadolu’nun kadim motifleri ile bu toprakların hikayesini anlatacak içeriklerin HAWKED’da görünür olması, yeterli hizmet alamayan bölgeler ile küresel izleyici kitlesi arasında kültürel bir köprü kurmak peşinde olan bizler için çok önemliydi. HAWKED ile platformlar arası bir deneyim sunarak bunu başardığımızı düşünüyorum. The 4 Winds Entertainment ekibi olarak, yerli oyuncular için özenle tasarlanmış geniş aralıklardaki makul fiyatlar sayesinde Türkiye’de daha kapsayıcı ve kesintisiz bir deneyim sunmak için tasarladığımız HAWKED sadece bir başlangıç. Macera ve öğrenme tutkumuz ile daha alacağımız çok yol var.”

HAWKED 2024 Yol Haritası

Peki PC ve konsol sürümlerinin çıkışına ve oyunun canlı hizmetinin ilk sayısının başlangıcına nasıl hazırlanıldı? HAWKED PC Açık Betasıyla, çevrimiçi PvPvE dünyasında ismini duyurmuş, Erken Erişim döneminde gerçekleşen Sınırlı Süreli Etkinlikler, özel sürprizler, nitelikli oyun içi güncelleme çalışmalarıyla, kısa sürede oyun severlerin ilgi odağı haline gelmişti. Geçen bu süre içerisinde, oyunculardan doğrudan gelen geribildirimleri kullanarak birçok iyileştirme yapıldı. Donanım menüsü, ayarlar menüsü ve daha fazlası da olmak üzere oyunun kullanıcı arayüzü tamamıyla yeniden düzenlendi ve iyileştirildi. Oyuncu hareketleri de yeniden gözden geçirilerek daha hızlı ve daha yaratıcı bir hale getirildi. Ayrıca sıçrama, tırmanma, zıplama gibi daha fazla hareket eklenerek adayla etkileşim arttırıldı. Sezon boyunca iyileştirmeler yapılmaya da devam edecek. Yeni içerikler ve sürekli olarak gelişen olay örgüsüyle gelecek sezon planlarımızı yakın dönemde Geliştirici Günlüğü #3: 2024 Yol Haritası’nda paylaşmıştık.

Oyunun konsoldaki ilk sezonu da #1. Sayı ile başlamış olacak. Oyunun ana karakterleri olan Haydutlar, GRAIL isimli bir hazine avı şirketinin de yardımıyla gizemli Sürgünada’yı keşfetmeye başlıyorlar. Sezon boyunca yeni sırlar ve gizemlerin ortaya çıkmasıyla sezon sonunda etkileyici bir final oyuncuları bekliyor olacak.

Macerasına PC’de başlamış olanlar için de Fevriâlem’de yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Sembol Taşı faal hale gelip Adanın Kalbi hakkında fısıldamaya başladığından beri Bjorn hatırı sayılır ilerleme kaydetti. Erken Erişim PC oyuncuları yeni görev serisinde Sürgünada’nın gizemlerini keşfetmek için bir adım önde olacak olsa da, tüm oyuncular, yeni keşifler ve eklemelerle macera dolu avlara çıkma fırsatı yakalayabilecekler:

  • İzi sürülecek, Hazineden yağmalanacak ve Donanımına eklenecek 3 Eser.
  • Avlarında faydalanabileceğin yepyeni yetenekler barındıran 2 Teçhizat.
  • Efsanevi Haydutların çizgi roman maceralarında bonus sağlayan 2 Takviye.
  • Toplanacak ve son hazineye ilerlemeni sağlayacak 8 Sembol.
  • Sembollerin peşinden giderken çözülecek ve tamamlanacak iki Sürgünada Karşılaşması.

Sürekli Dönüşen Sürgünada’yı Keşfet, Adice Dövüş, Haydut’unu Özelleştir, Alayını Yağmala!

HAWKED, Sürgünada denilen ıssız ve tekinsiz bir adadan eser çıkarmak için yarıştığı bir hazine avı ve nişancı oyunu. Oyuncular; yani Haydutlar için ise yol haritası belli: Şans Kötüden Yana! Yeşil ovalar, cangıllar ve kadim harabelerle dolu esrarengiz adada Arakçılar ve rakip Haydutlar ile savaş, bulmacaları çöz, tuzaklardan kaç ve eserleri topla! Ya sonuna kadar savaş ya da yağmalayıp tüy!

HAWKED, Ekip ya da Tekli Modlarıyla oynanabilen platformlar arası deneyimiyle harika bir sinematik macera sunuyor. Sürgünada sürekli değişken bir yapıya sahip ve her oyunda yeni şeylerle karşılaşabileceğimiz dinamik bir harita ile karşımızda. Karakterini özelleştirmek, eser, teçhizat ve takviyeleri farklı şekillerde kombinleyerek hayallerindeki Haydut olmak için gideceğin yer ise Fevriâlem. Burada diğer Haydutlarla sosyalleşebilir, karakterinizi özelleştirebilir ve karakter ilerlemesini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca eser, teçhizat ve takviyeleri de farklı şekillerde kombinleyerek hayallerindeki hazine avcısını oluşturabilir ve diledikleri oynayış tarzını seçebilirsiniz.

Oyuncuların, her oturumda adanın farklı bölgelerinde yarışmaya zorlandığı Sürgünada’da hazineler ve eserler bubi tuzaklarıyla dolu tapınak ve harabelerde gizli. Oyuncuların, bulmaca dolu kapıları açıp muazzam defineler bulabilmek için akıllarını da kullanmaları gerekiyor. Sürgünada; gelen güncellemeler, sınırlı süreli etkinlikler ve sezonlarla maceranın ateşini körüklüyor. Bu sayı yeni hikâye, içerik güncellemeleri, mağaza yenilikleri ve görevlerle tam gaz devam ediyor.

Platformlar arası oynanış deneyimiyle HAWKED’da ekibini kur, gizemli adayı keşfe çık, canavarlarla savaş, bulmacaları çöz, rakiplerini kurnazlığınla alt et, kadim hazineleri topla ve toz ol!