Anasayfa Haber Konu Özetleri ve Konuşma Araması Sunacak Olan Slack AI Duyuruldu

Konu Özetleri ve Konuşma Araması Sunacak Olan Slack AI Duyuruldu

Slack AI

Slack, Slack AI adını verdiği yapay zeka teknolojisini duyurdu. Slack AI başlangıçta işle ilgili soruları yanıtlayacak, konuşmaların önemli noktalarını sunacak ve kullanıcıları güncel tutmak için uzun konuları özetleyecek.

Şirket, yapay zeka teknolojisini geçen yıl test etmeye başlamıştı. Şirketin dahili analizine göre, kullanıcılar her hafta yaklaşık 97 dakikalarını Slack hakkında cevaplar bulmak ve fikir üretmek için harcıyor. Şirketin üretken yapay zekası ise bu sorguları çözmek hedefinde.

Şirket, arama yanıtlarının aşağıdaki konularda yardımcı olabileceğini belirtiyor:

  • Yeni bir pazarlama kampanyası veya projesi hakkında bilgi edinin
  • Anlaşma onay süreci gibi şirket politikaları hakkında bilgi edinin
  • Bir mühendislik olayını çözmek için dahili konu uzmanlarını bulun
  • Tarihsel bağlamdan geçmiş kararlarla ilgili içgörüler toplayın
  • Bilinmeyen kısaltmaları tanımlayın

Bunun dışında Slack AI, kullanıcılara “kanal özetleri” getiriyor. Bu özellik, Slack kanalında geçen hafta veya seçilen bir tarih aralığında paylaşılanları özetleyecek. Ek olarak, konu özetleri sayesinde bireyler konuşmaların ana noktasına erişebilecek ve kaynaklarının yanında önemli mesajları da bulabilecek.

Bu özetlerin önemli kullanımlarından bazıları arasında “tasarım geri bildirim kanallarından temalar çıkarabilmek”, “temel neden analizinin ana hatlarını çizebilmek” veya işten izin alındıktan sonra arayı kapatmak sayılabilir. Şirket, büyük dil modellerini (LLM) eğitmek için tüketici verilerini kullanmadığını ve tüm LLM’lerin Slack içinde olduğunun altını çiziyor.

Son olarak Slack, Notion, Perplexity ve Pagerduty gibi yapay zeka destekli platformları ekledi. Bu uygulamalar, kullanıcıların kendilerinde paylaşılan içerikle ilgili güncellemeleri alabilmesi için Slack’e entegre edilebilecek.

Şirketin yapay zekası ayrıca, CRM uygulamaları için oluşturulmuş konuşmalı bir yapay zeka asistanı olan Salesforce’un Einstein Copilot’u ile yerel bir yapay zeka entegrasyonuna da sahip olacak.

Slack AI artık İngilizce olarak mevcut ancak eklenti olarak satın alınması gerekecek. Şimdilik yalnızca kurumsal planlar bu eklentiye erişebilecek. Ekstra planlar ve dil desteğinin de yolda olduğu ifade ediliyor.