Anasayfa Yapay Zeka Microsoft ve OpenAI, Bilgisayar Korsanlarının Siber Saldırılar için Yapay Zeka Kullandıklarını Söylüyor

Microsoft ve OpenAI, Bilgisayar Korsanlarının Siber Saldırılar için Yapay Zeka Kullandıklarını Söylüyor

Microsoft ve OpenAI

Siber suçluların yeni tür saldırılar için yapay zeka araçlarını kullanmaya başladığını öğrenmek pek de şaşırtıcı değil. Yapay zekanın ortaya koyduğu yenilik ve kolaylıkların yanı sıra, tehlikeli durumları da göz ardı etmemek gerek. Şimdilerde bilgisayar korsanlarının büyük dil modellerini nasıl kullandıklarına dair çok daha fazla bilgiye sahibiz.

Microsoft, OpenAI ile ortaklaşa hazırladığı bir blog yazısında, bilgisayar korsanlarının LLM’leri nasıl kullandıklarına ilişkin yeni bir araştırma yaptığını duyurdu. Yapılan araştırma, yapay zeka araçlarını kullandığı belirlenen birkaç grup hakkında da bilgiler içeriyor.

Bu grupların merkezleri Rusya, Kuzey Kore, İran ve Çin gibi ülkelerde yer alıyor. Bunlardan biri Forest Blizzard olarak adlandırılıyor ve Rus GRU Birimi 26165 ile bağlantılı bir grup. Microsoft, grubun Ukrayna’da devam eden işgalle ilgili kuruluşları hedef almakta aktif olduğunu söylüyor.

Microsoft, Forest Blizzard’ın LLM’leri “uydu iletişim protokollerini, radar görüntüleme teknolojilerini ve belirli teknik parametreleri anlamak için” kullandığını iddia ediyor. Araştırma, bu grubun LLM’lerle dosya seçimi ve manipülasyon gibi görevleri de otomatikleştirmeye çalıştığını belirtiyor.

Microsoft’un yapay zeka kullandığını söylediği bir başka siber suç grubu da Salmon Typhoon olarak biliniyor. Çin merkezli grubun hükümet ve ABD savunma taraflarını hedef alan bir geçmişi var. Microsoft, Salmon Typhoon isimli grubun, LLM’leri, kodlama hatalarını bulmak ve teknik bilgi işlem belgelerini çevirmek için kullandığını söylüyor.

Ayrıca Microsoft, yapay zekanın siber suçlular tarafından kullanımını araştırmak için OpenAI ile oraklığa devam edeceğini belirtti. Şirket, LLM tabanlı bu siber tehditlerin peşine düşmek için kendi Copilot for Security hizmetini kullanacağını da belirtti.