Anasayfa Haber OpenAI, Metinden Videoya Yapay Zeka Modeli Sora’yı Tanıttı

OpenAI, Metinden Videoya Yapay Zeka Modeli Sora’yı Tanıttı

OpenAI Sora

OpenAI tarafından yazılı komutları dakikalar süren videolara dönüştürebilen yeni bir metinden videoya yapay zeka modeli olan Sora duyuruldu. Yeni model, benzer bir metinden videoya yapay zeka modeli olan Google Lumiere ile rekabet edecek.

OpenAI Sora Neler Sunuyor?

OpenAI’ın araştırma makalesine göre yeni Sora modeli, metin tabanlı istemlerden hiper-gerçekçi videolar üretmek için “değişken sürelerdeki videolar ve görüntüler üzerinde ortaklaşa metin-koşullu yayılma modelleri” üzerinde eğitiliyor. Şirket, yapay zekaya “insanların gerçek dünya etkileşimi gerektiren sorunları çözmelerine yardımcı olacak modelleri eğitmek amacıyla hareket halindeki fiziksel dünyayı anlamayı ve simüle etmeyi” öğrettiğini belirtti.

OpenAI ayrıca, Sora modelinin herkes tarafından kullanılamayacağını çünkü şirketin şu anda güvenliği sağlamak için modelin sınırlarını test etmek üzere kırmızı ekiple birlikte çalıştığını belirtti.

Şirket ayrıca teknolojiyle ilgili “endişelerini anlamak için” politika yapıcılarla da çalışıyor. Model halka açık olmasa da OpenAI, teknoloji hakkında geri bildirimlerini almak için modeli belirli bir grup sanatçının kullanımına sunacağını söyledi.

OpenAI’ın yeni modelinin halka ne zaman sunulacağı ve son kullanıcılar için maliyetinin ne olacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.