Anasayfa Haber Apple, iPhone 15 Batarya Ömrünün Söylenenden İki Kat Fazla Olduğunu Belirtiyor

Apple, iPhone 15 Batarya Ömrünün Söylenenden İki Kat Fazla Olduğunu Belirtiyor

iPhone 15 Aşırı Isınma Sorunu

Apple, son yayınladığı güncellemeyle iPhone 15’in pil ömrünü güncellediğini söylüyor. Şirket, salı günü yaptığı açıklamada, iPhone 15 cihazların herhangi yeni bir donanım veya yazılım güncellemesi olmaksızın, 1.000 şarj döngüsünden sonra orijinal kapasitelerinin %80’ini koruyabileceğini söyledi.

Bugüne kadar Apple’ın çevrimiçi destek belgelerinde iPhone pillerinin 500 döngüden sonra orijinal kapasitenin 80’ini koruduğu belirtiliyordu. Ancak şirket, 2023 akıllı telefonlarında uzun süreli pil sağlığını yeniden test ettikten sonra, en az 1.000 döngüden sonra %80 kapasiteyi koruyabildiklerini tespit etti.

Şirket, bu testlerden sonra salı günü yayınladığı destek belgelerinde de yeni sonuçların yer aldığını söyledi.

Apple pil sağlığı kapasitesi.

Haziran 2025’ten itibaren AB’de faaliyet gösteren akıllı telefon ve tablet üreticilerine enerji verimliliği, pil ömrü, toz ve sudan koruma ve kazara düşmelere karşı dayanıklılıklarını gösteren bir not verilecek.

Verilecek bu notun pil ömrünü ilgilendiren kısmı, orijinal batarya kapasitelerinin 800 şarj döngüsünden sonra en az %80’ini korumaları gerektiğini belirtiyor. Apple ayrıca ideal pil ömrü için telefonların mümkün olduğunca 16 ila 22 Santigrat derece aralığında tutulması gerektiğini söylüyor.