Anasayfa Haber Microsoft, Paint için Yeni Özellikler Üzerinde Çalışıyor

Microsoft, Paint için Yeni Özellikler Üzerinde Çalışıyor

Microsoft Paint için yeni özellikler üzerinde çalışıyor.

Microsoft, Windows 10 ve 11’deki varsayılan fotoğraf ve resim editörü Paint için çok sayıda yeni özellik yayınladı. Uzun zamandır güncelleme almayan uygulama, yakın zamanda yapay zeka dahil, görüntü oluşturma ve karanlık mod gibi yeni özelliklere sahip oldu. Ancak şirket bunlarla kalmayıp Paint’e yeni özellikler sunmaya devam ediyor.

X (Twitter) üzerinde @PhantomOfEarth kullanıcısının tespit ettiği üzere Paint, yakın zamanda yeni fırça özelliklerine sahip olacak. Şu anki sürüm bilindiği gibi yalnızca dört farklı fırça boyutu seçmenize izin veriyor. Gelecek güncellemeye bakılırsa, tuvalin sol tarafına yerleştirilecek kaydırıcı sayesinde kullanıcılar fırça boyutunu anında ayarlayabilecekler.

Bahsedilen yeni Paint güncellemeleri henüz Insider kanalında mevcut değil. Windows Insider Programının Kıdemli Yöneticisi Brandon Leblanc, yaptığı açıklamada henüz yeni bir güncelleme yayınlamadıklarını söyledi.

Şirket yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağına dair net bir tarih vermedi. Yeni özelliğin henüz Insider kanalına bile ulaşmadığını varsayarsak, bu özelliğin yakın zamanda kullanıma sunulmayacağını söyleyebiliriz.