Anasayfa Haber Microsoft, Windows 11 Bilgisayarınızı 23H2’ye Zorunlu Olarak Güncelleyebilir

Microsoft, Windows 11 Bilgisayarınızı 23H2’ye Zorunlu Olarak Güncelleyebilir

Windows 11 23H2

Windows Health Dashboard web sitesindeki bir mesaj, Microsoft’un artık Windows 11 sürüm 23H2’yi 21H2 ve 22H2’ye sahip cihazlara sunmaya başladığını doğruladı.

Microsoft, Windows 11 21H2’de olduğu gibi, bu sürüme sahip bilgisayarları hizmet sonuna ulaştıklarında otomatik bir şekilde kademeli olarak güncelleyeceğini söylüyor.

Şirket ayrıca bu sürecin, 23H2 sürümünün güvenli bir şekilde aşamalı olarak kullanıma sunulmasına yardımcı olacak makine öğrenimi eğitimine dayandığını da ekledi.

Şirketin konu hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

“Windows 11’in 2023 güncelleştirmesi olarak da bilinen Windows 11 sürüm 23H2 şimdi yeni bir dağıtım aşamasına giriyor. Uygun Windows 11 cihazlarını otomatik olarak 23H2 sürümüne güncellemeye başlıyoruz.

Bu otomatik güncelleme, servis sonuna ulaşmış veya yaklaşmakta olan Windows 11 cihazlarını hedeflemektedir ve şimdiye kadar kullandığımız makine öğrenimi tabanlı (ML) eğitimi takip etmektedir. Sorunsuz bir güncelleme deneyimi sunmak amacıyla bu yeni Windows sürümünü aşamalı olarak güvenli bir şekilde kullanıma sunmak için akıllı makine öğrenimi modelimizi eğitmeye devam edeceğiz.”

Bilgisayarınızın Windows 11 23H2 sürümünü destekleyip desteklemediğini merak ediyorsanız, Microsoft’un önceki Windows 11 sürümlerinden bu yana sistem gereksinimlerini güncellemediğini belirtelim.