Anasayfa Haber WhatsApp Android Beta Sürümü, Medya Yükleme Kalitesini Ayarlamaya Olanak Tanıyor

WhatsApp Android Beta Sürümü, Medya Yükleme Kalitesini Ayarlamaya Olanak Tanıyor

WhatsApp Android Beta HD Medya Yükleme

WhatsApp, kullanıcıların fotoğraf ve videoları varsayılan olarak tercih ettikleri kalitede paylaşmalarına olanak tanıyan bir medya yükleme kalitesi seçeneği üzerinde çalışıyor.

WABetaInfo, Google Play Beta Programı aracılığıyla kullanıma sunulan Android 2.24.5.6 için WhatsApp beta sürümünde henüz geliştirilme aşamasında olan bir özellik keşfetti.

Web sitesi tarafından paylaşılan özelliğin ekran görüntüsü, WhatsApp’ın mesajlaşma uygulamasındaki ‘Depolama ve veri’ sayfasına medya yükleme kalitesini seçme seçeneği ekleyeceğini gösteriyor. Yüksek kalite ayarının fotoğraflar için 5 kata kadar, videolar için ise 2 kata kadar alan kullanabileceği belirtiliyor.

Henüz yayınlanmamış olan bu özellik, WhatsApp’ın son aylarda yaptığı birkaç çalışmalardan biri. Geçtiğimiz yıl şirket, mesajlaşmalarda gönderilen fotoğraf ve videolar için HD paylaşım özelliğini tanıtmıştı. Ancak bunu yapmak için kullanıcıların her seferinde tekrar tekrar kalite ayarını belirlemesi gerekiyor.

WhatsApp’ın medya yükleme kalitesi seçeneği henüz test kullanıcılarına sunulmadı ve çıkış tarihi konusunda da net bir bilgi yok.