Anasayfa Haber Bülten Huawei, Modaya Yön Veren Ürünlerini Mobil Dünya Kongresi 2024’te Tanıttı

Huawei, Modaya Yön Veren Ürünlerini Mobil Dünya Kongresi 2024’te Tanıttı

huawei mwc 2024

Huawei, Mobil Dünya Kongresi’ndeki standında, farklı deneyim alanlarıyla kategorilere ayırdığı ürünlerini, katılımcılarla buluşturdu. En güncel akıllı telefon, akıllı saat ve FreeClip kulaklıklarıyla Mobil Dünya Kongresinde yer alan Huawei, giyilebilir teknolojilerle moda ve estetiğin uyumlu bir kombinasyonunu da sergilemiş oldu. Giyilebilir ürünler, ses, tablet, PC ve akıllı telefon kategorilerinde yenilikçi ürünleriyle ses getiren Huawei; Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Latin Amerika ve Asya Pasifik bölgelerinde, gerçekleştirdiği lansmanlarla, şirketin üst düzey bir marka olarak küresel varlığını büyütme konusundaki kararlılığını gösterdi.

2023’te piyasaya sürülen amiral gemisi akıllı telefonlar arasında HUAWEI Mate 60 Serisi ve HUAWEI Mate X5 yer aldı. Her iki ürün de kullanıcılardan büyük ilgi görürken, Huawei’in inovasyon odaklı tasarım ve teknolojideki liderliğini bir kez daha ortaya koydu.

Huawei ayrıca, farklı estetik, işçilik ve teknolojik yenilikler sunan yeni bir ultra üst düzey marka olan ULTIMATE DESIGN’ı da tanıttı. Counterpoint Research’ün son raporuna göre Huawei, 2023 yılında küresel üst düzey akıllı telefon pazarında %5’lik pazar payı elde ederek, tüm markalar arasında üçüncü sırada yer aldı. 2024’ün ilk iki haftasında Huawei, Çin pazarında en büyük akıllı telefon satış hacmiyle birinci sırada yer aldı. 2023’ün sonunda, Huawei akıllı giyilebilir cihazların küresel sevkiyatı 150 milyonu aştı ve Huawei, Çin’in akıllı saat pazarında art arda beş yıl boyunca birinci sırada yer aldı.

HUAWEI Sağlık Uygulaması 450 milyonun üzerinde kullanıcı tabanına sahip. Huawei, ilk tabletinin piyasaya sürülmesinden on yıl sonra, 2023 yılına kadar 100 milyondan fazla tabletin dünya çapında sevkiyatını gerçekleştirdi.

Üst düzey tasarımlarla yeni bir estetik anlayışı

Huawei’in Mobil Dünya Kongresinde de altını çizdiği ‘Fashion Forward’ yaklaşımı, şirketin sadece teknolojiye değil, moda ikonlarına da odaklı bir markaya dönüşümünün sinyallerini veriyor. Huawei, 2023 yılında tüketiciler için modaya uygun ve sağlıklı yaşam tarzları yaratma hedefiyle ortaya koyduğu, ‘Fashion Forward’ konseptini tanıttı. Ar-Ge alanında önemli yatırımlar yapan Huawei, her yeni ürün için yeni tasarım paradigmaları geliştirmeye ve sektördeki moda trendine öncülük etme konusundaki karalılığını sürdürüyor.

ULTIMATE DESIGN segmentiyle malzeme kalitesinde de fark yaratıyor

Huawei, ULTIMATE DESIGN segmentinde sunduğu ürünlerde, alışılmışın ötesinde bir tasarım ve materyal seçimine imza atıyor. HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN’da ilk kez kullanılan kırmızı seramik sinterleme işlemine nadir toprak elementleri de eklendi. Bu süreçte her bir cihaz, üretim aşamasında 1400°C kalsinasyon işleminden geçiyor ve 60 günlük üretim süresi boyunca, 50’den fazla işleme tabi tutuluyor. HUAWEI WATCH ULTIMATE DESIGN, Huawei’in ilk altın malzeme içeren akıllı saati. Ürün, 18K altın ve zirkonyum bazlı sıvı metal içeriyor.

HUAWEI FreeClip ise şirketin C-köprüsü tasarımıyla gelen ilk kulaklığı olmuştu. Dayanıklılığı ve daha özgür kullanım sağlayan tasarımıyla öne çıkan FreeClip, özgün tasarım ve performansıyla Mobil Dünya Kongresi ziyaretçilerinin de ilgisini çekmeye devam ediyor.

Huawei, farklı kültürlerin tasarım anlayışlarını bir araya getirmek üzere, Paris, Milano ve Londra’da ‘Estetik Araştırma Merkezleri’ kurdu. Bu merkezler, teknoloji ve tasarım anlayışının sürekli gelişimini sağlayan küresel platformlar olarak hizmet vererek, tüketicilere benzersiz bir estetik deneyim sunmak üzere hayata geçirildi.

Son teknoloji akıllı giyilebilir cihazlar kapsamlı ve hassas sağlık yönetimi sağlıyor

Huawei’in fitness ve sağlık odaklı ürünlerinden oluşan sergi alanı da katılımcıların ilgisini çekti. Huawei, iki yönlü BeiDou uydu mesajlaşmasını destekleyen ilk akıllı saat olan HUAWEI WATCH Ultimate, Health Glance özelliğine sahip HUAWEI WATCH 4, aktivite halkaları ve Stay Fit uygulaması ile gelen HUAWEI WATCH GT 4 ve şimdiye kadar üretilen ilk altın kaplama akıllı saat olan HUAWEI WATCH ULTIMATE DESIGN’ı kısa süre önce pazara sunmuştu.

Tanıtım döneminden kısa bir süre sonra, HUAWEI WATCH GT 4’ün küresel sevkiyatları 2,5 milyon adedin üzerine çıkarak, bu ürünü şirketin en çok satan akıllı saati haline getirdi. Huawei, fitness ve sağlık alanında Ar-Ge yatırımı ve patent sayısı açısından da lider yaklaşımını koruyarak, 800’den fazla akıllı giyilebilir patent başvurusunda bulundu. Şirket yine kısa süre önce, Finlandiya’da açılan Sağlık Laboratuvarı’nı da tanıtmıştı. Huawei ayrıca 10’dan fazla küresel Ar-Ge merkezi kurarak giyilebilir teknoloji alanında profesyonel araştırmalarını da hızlandırdı. Huawei’in bu alandaki 2024 hedefleri arasında ise uyku, tansiyon ve ruh sağlığı yönetimi destekleyecek teknolojiler geliştirmek yer alıyor.

Tablette üretkenlik ön planda

Huawei’in en yeni amiral gemisi tableti HUAWEI MatePad Pro 13.2 inç ve diğer yenilikçi tablet çözümleri de Mobil Dünya Kongresi 2024’te ilgi gören ürünler arasındaydı. Küçülen çerçeve ve en yüksek ekran-gövde oranı gibi tasarım odaklı yaklaşımlar yeni Matepad Pro’ya olan ilgiyi de artırdı. Bu tablet, 10.000’den fazla basınç algılama seviyesini destekleyen ilk kalem olan üçüncü nesil HUAWEI M-Pencil ile tam uyum içinde çalışıyor.

Huawei, daha gelişmiş dijital üretim ve yaratıcılık deneyimi için önemli bir teknoloji olan PaperMatte Display ve NearLink’i de geliştirmeye devam ediyor. Huawei’nin ev sahipliği yaptığı, yaratıcılık odaklı GoPaint etkinliği de daha fazla ülke ve bölgeyi kapsayacak şekilde geliştirilecek.

Yeni nesil amiral gemisi telefonlarını farklı mobil fotoğrafçılık deneyimi için XMAGE özellikleriyle donatan Huawei, 2023 yılında yaklaşık 100 ülke ve bölgeden 600 binden fazla başvuruya sahne olan HUAWEI XMAGE Ödülleri’ni de sektörle buluşturmuştu.

Huawei, 2024’te de sınırları aşacağı ve yenilikçi teknolojilerle, artan Ar-Ge yatırımıyla moda ve teknolojiyi bir arada sunan odaklı ürünleri ve ve deneyimleri dünya çapındaki kullanıcılarıyla buluşturmaya devam edecek.