Anasayfa Haber Electronic Arts Yüzde 5’lik İş Gücü İle Yollarını Ayırıyor

Electronic Arts Yüzde 5’lik İş Gücü İle Yollarını Ayırıyor

Electronic Arts Yüzde 5 İş Gücü

Electronic Arts (EA), 2023 yılındaki iki toplu işten çıkarmanın ardından şimdi ise toplam iş gücünün yüzde 5’ini işten çıkaracağını açıkladı. EA’nın daha önce belirttiği çalışan sayısına göre bu, 650 ile 670 arasında ekip üyesinin işten çıkarılacağı anlamına geliyor.

EA CEO’su Andrew Wilson, kesintileri duyuran blog yazısında şunları söyledi: “Her takım etkilenmeyecek olsa da bu değişikliklerin en zor kısmı bu ve takımlarımız üzerindeki etkileri sınırlamak için her seçeneği derinlemesine değerlendirdik. Öncelikli hedefimiz ekip üyelerine yeni roller bulma fırsatları ve diğer projelere geçiş yolları sağlamaktır. Bunun mümkün olmadığı durumlarda her bir çalışanımızı azami dikkat, özen ve saygıyla destekleyecek ve onlarla birlikte çalışacağız.”

EA daha önce 2023’ün başlarında şirketinden 800 kişiyi işten çıkarmıştı. 2023’ün sonlarında ise en büyük geliştirme stüdyolarından biri olan BioWare’de çalışan 50 ekip üyesini işten çıkarmıştı.

Ek olarak EA Entertainment Başkanı Laura Miele, EA’nın en büyük stüdyolarından biri olan Respawn’da bazı değişiklikler olacağını söyledi. Geliştiricinin daha önce duyurduğu Star Wars temalı birinci şahıs nişancı oyunu da artık iptal edildi. Miele, ekibin çalışmalarını “mevcut oyunlara destek sağlarken sahip olduğumuz markaları temel alan yeni projeler” üzerinde yoğunlaştıracağını belirtti.

Ayrıca, EA’in Battlefield serisindeki tek oyunculu oyunlar üzerinde çalışacak olan yakın zamanda kurulmuş bir stüdyo olan Ridgeline, stüdyo başkanı Marcus Lehto’nun ayrılmasının ardından Seattle’daki faaliyetlerini sonlandıracak. Ridgeline ekibinin bazı üyeleri başka bir Battlefield stüdyosu olan Ripple Effect’e taşınacak. Ayrıca Criterion artık Battlefield tek oyunculu projelerinden sorumlu olacak.

Son olarak, Kim Kardashian Hollywood, Lord of the Rings, Tap Sports Baseball ve F1 Mobile dahil olmak üzere EA’nın mobil oyunlarından bazıları yakında faaliyetlerini sonlandıracak.