Anasayfa Haber Google Pixel Telefonlar Yakında Uydu SOS Özelliğine Sahip Olabilir

Google Pixel Telefonlar Yakında Uydu SOS Özelliğine Sahip Olabilir

Google Pixel Telefonlar Yakında Uydu SOS Özelliğine Sahip Olabilir
Google'ın Pixel Telefonlara Getireceği Uydu SOS Özelliği

Apple’ın Qualcomm ve Samsung gibi rakipleri daha önce cihazlarına Uydu SOS dahil etmeye çalışmış ancak başarısız olmuştu. Ancak Google, söylentilere konu olan Uydu SOS’özelliğiyle bir çözüm bulmuş olabilir. Bu özellik, Apple’ın uydu aracılığıyla Acil SOS‘una benzer ve Android 14 güncellemesiyle Google’ın Pixel cihaz serisinde tanıtılması bekleniyor.

Google, Adaptif Bağlantı Hizmetleri uygulamasından sızdırılan görsellere ve bilgilere göre Pixel akıllı telefonlarına ‘Uydu SOS’ özelliğini eklemeyi planlıyor gibi görünüyor. Bu özelliğe, kullanıcılar Wi-Fi veya hücresel ağlara bağlanamadığında muhtemelen erişilebilir olacaktır. Raporda ne yazık ki Google’ın bu özelliği Pixel telefonlara nasıl uygulayacağına dair ayrıntı yer almıyor.

Öte yandan Apple, iPhone’larına uydu bağlantısı sağlamak için ABD uydu iletişim şirketi Globalstar ile zaten ortaklık kurmuştu. Hem iPhone 14 hem de iPhone 15 bu işlevi destekleyerek kullanıcıların gerektiğinde Uydu üzerinden Acil Yardım’dan yararlanmasına olanak tanıyor.

Özelliği incelemek isteyen kullanıcılar Ayarlar uygulamasına girerek Güvenlik ve Acil Durum seçeneğine dokunabilir. Uydu SOS kısmında nasıl çalıştığını kısaca özetliyorlar. “Bir demo deneyin” veya “Gerçek modu test edin” diye iki seçenek eklemişler. Google ayrıca bir kullanıcı acil durum hizmetleriyle SMS aracılığıyla iletişim kurduğunda adının, e-posta adresinin, iletişim numarasının, konumunun, cihaz bilgilerinin ve acil durumda iletişime geçilecek kişilerin gerekli kurumlarla paylaşılacağına dair bir sorumluluk reddi beyanı ekledi.

Ekran görüntülerine bakarak Uydu SOS’un Pixel akıllı telefonlara özel olup olmayacağını anlayamıyoruz. Qualcomm’un bu yılın sonlarında Snapdragon 8 Gen 4 amiral gemilerinde bulunacak olan yeni Snapdragon X80 5G modemi de uydu bağlantısını destekliyor, dolayısıyla akıllı telefonlarda önkoşul donanımın da bulunması gerektiğinden Google’ın bu özelliği bir yazılım güncellemesi yoluyla hemen etkinleştirebilmesi mümkün değil. Google bir güncelleme sunmadığından, Pixel serisi dışındaki telefonların Uydu SOS’u destekleyip desteklemeyeceğini öğrenmek için şirketin onayını beklememiz gerekiyor.