Anasayfa Haber M3 İşlemcili 13 ve 15 İnç MacBook Air Tanıtıldı, İşte Özellikleri ve...

M3 İşlemcili 13 ve 15 İnç MacBook Air Tanıtıldı, İşte Özellikleri ve Fiyatı

M3 MacBook Air Özellikleri

Apple tarafından bu hafta hem OLED ekranlı iPad Pro hem de M3 işlemcili MacBook Air modellerinin tanıtılması beklenirken görünen o ki şirket önceliği M3 İşlemcili 13 ve 15 İnç MacBook Air dizüstü bilgisayarlarına vermiş durumda. İşte “İnce. Güçlü. M3 çiple olağanüstü” olarak nitelendirilen M3 MacBook Air modellerinin özellikleri.

M3 MacBook Air Özellikleri

Yeni M3 MacBook Air dizüstü bilgisayarlar, daha hızlı CPU ve GPU performansına sahip M3 çipine, yükseltilmiş Neural Engine’e ve 2 kata kadar daha hızlı olan Wi-Fi 6E özelliğine sahip. Çip artık aynı anda iki harici ekrana bağlanmayı da destekliyor. Öte yandan, iki ekranı aynı anda bağlayabilme özelliği ufak bir sorunla geliyor. Yalnızca dizüstü bilgisayar kapağı kapalıyken çalışıyor. Bu, artık iki harici ekrana sahip bir MacBook Air masa kurulumuna sahip olabileceğiniz ancak dizüstü bilgisayarın kapaklı modda kalması gerektiği anlamına geliyor. Ses Yalıtımı ve Geniş Spektrumlu mikrofon modları ile sesli ve görüntülü aramalarda da gelişmiş ses netliği vadediliyor.

Teknik özelliklere tarafında M3 MacBook Air, 10 çekirdeğe kadar GPU ile birleştirilmiş daha hızlı bir 8 çekirdekli CPU’ya sahip. Apple ayrıca, daha hızlı 16 çekirdekli Neural Engine’in eklenmesi sayesinde yeni Air’i “yapay zeka için dünyanın en iyi tüketici dizüstü bilgisayarı” olarak adlandırıyor. Wi-Fi radyoları da önceki nesle göre 2 kat daha hızlı maksimum teorik indirme hızlarına olanak tanıyan Wi-Fi 6E’yi destekleyecek şekilde yükseltilmiş durumda.

M3 MacBook Air’in genel tasarımı M2 modeliyle aynı olarak karşımıza çıkıyor. Kamera çentikli ince çerçeveli ekrana ve düz kenarlı kasaya sahip.

M3 MacBook Air Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Yeni MacBook Air modelleri 13 Mart tarihinde ülkemizde satışa sunulacak. 13 inç modeller 47.499 TL, 15 inç modeller ise 54.999 TL başlangıç fiyatına sahip. Tabii ki yapılandırmalara göre fiyatlar da artış gösteriyor. M2 işlemcili 13 inç MacBook Air ise 42.999 TL’den satılmaya devam edecek.