Anasayfa Haber AMD Yöneticisi, 2024 Yılının Yapay Zeka İçin Büyük Bir Yıl Olacağını Söylüyor

AMD Yöneticisi, 2024 Yılının Yapay Zeka İçin Büyük Bir Yıl Olacağını Söylüyor

AMD Yapay zeka

AMD’den bir şirket yöneticisi, 2024’ün GPU ve CPU üretimi için büyük bir yıl olacağını belirtirken, AMD nihayet oyun cihazlarında yapay zekaya yöneliyor olabilir.

AMD CTO’su Mark Papermaster, No Priors Podcast’ine verdiği bir röportajda şirketin son birkaç yıldır yapay zeka için donanım ve yazılım yeteneklerini geliştirmek için çalıştığını ve oyun donanımının nihayet yapay zekayı uygulamaya hazır olduğunu söyledi.

Yönetici Papermaster’ın AMD’nin yeni yıl planları hakkındaki görüşleri şu şekilde:

“Bu bizim için çok büyük bir yıl çünkü yapay zeka için donanım ve yazılım yeteneklerimizi geliştirmek için çok uzun yıllar harcadık” dedi. “Yapay zekanın tüm portföyümüzü etkinleştirmesini yeni tamamladık: Cloud, Edge, PC’ler, Gömülü Cihazlar ve oyun cihazlarımız. Oyun cihazlarımızı yapay zeka kullanarak yükseltiyoruz ve 2024 bizim için gerçekten büyük bir dağıtım yılı olacak.”

Papermaster, AMD’nin yapay zekayı nasıl kullanacağını belirtmese de, büyük olasılıkla AMD’nin süper örnekleme teknolojisi olan FidelityFX Super Resolution’a (FSR) atıfta bulunuyor.

Bilindiği gibi NVIDIA’nın DLSS ve Intel’in XeSS teknolojisinin aksine FSR, yapay zeka kullanmayan tek süper örnekleme teknolojisidir. Ancak NVIDA, en popüler yükseltme yöntemlerinden biri haline gelen DLSS ile 2019’dan bu yana liderliğini sürdürüyor.

AMD’nin yapay zekayı nasıl kullanacağı ve bunu oyunlarına veya teknolojiye nasıl entegre edeceği henüz merak konusu. 2024 yılının sonuna kadar AMD’nin yapacağı birkaç yeniliği görmeyi merakla bekliyoruz.