Anasayfa Haber Apple, Epic Games Geliştirici Hesabını İptal Etti

Apple, Epic Games Geliştirici Hesabını İptal Etti

Apple, Epic Games Geliştirici Hesabı

Epic Games, iOS için bir Epic Games Store sürümünü sunmayı planlıyordu ancak bu Apple tarafından şirketin geliştirici hesabının kapatılması ile sekteye uğratılmış durumda.  Bunun nedeni ise şirketin daha önce Apple tarafından onaylandığını söylediği İsveç şubesinin geliştirici hesabının artık feshedilmiş olması.

Epic blog yazısında, Apple’ın geliştirici hesabını geri çekmesinin nedenlerinden birinin, Epic’in Apple’ın Avrupa Birliği (AB) Dijital Pazarlar Yasası’na uyma planlarını alenen eleştirmesi olduğunu söyledi. Epic ayrıca Apple’ın şirketi “ekosistemlerine yönelik bir tehdit” olarak nitelendirdiğini de söyledi. Epic, Apple’ın 2010’dan bu yana Epic tarafından geliştirilen oyunları iOS App Store’da yayınladığına dikkat çekiyor.

Apple daha önce bu haftadan itibaren iOS 17.4 ile birlikte Avrupa Birliği’ndeki iOS cihazlarında üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vereceğini açıklamıştı. Epic, iOS için Epic Games Store’un ertelenmesine ilişkin bugünkü duyuruda şunları belirtti: “Epic’in geliştirici hesabını sonlandıran Apple, App Store’un en büyük potansiyel rakiplerinden birini ortadan kaldırıyor. Geçerli bir rakip olma yeteneğimizi baltalıyorlar ve diğer geliştiricilere Apple ile rekabet etmeye çalıştığınızda veya onların adil olmayan uygulamalarını eleştirdiğinizde neler olacağını gösteriyorlar.”

Epic ayrıca geliştirici hesabının feshedilmesiyle ilgili olarak Apple’ın avukatlarına gönderdiği e-postaların ve mektupların kopyalarını da paylaştı. 2 Mart tarihli son mektupta Apple’ın avukatları, Epic Games’in “Apple’a yönelik sözleşme taahhütlerine uyma niyetinde olmadığından” “haklı olarak endişe duyduklarını” belirtti.

Epic, blog yazısını, Apple’ın AB’deki ve ayrıca dünya çapındaki iOS cihazlarına “gerçek rekabet ve seçenek getirmek için savaşmaya devam edeceğini” belirterek sonlandırdı.