Anasayfa Haber Samsung Foundry SF3 Teknolojisinin İsmini SF2 Olarak Değiştirdi

Samsung Foundry SF3 Teknolojisinin İsmini SF2 Olarak Değiştirdi

Samsung SF3 Teknolojisinin İsmini SF2 Olarak Değiştirebilir
Samsung Foundry

Samsung’un bilgisayar çipleri üretimine odaklanan bir bölümü olan Samsung Foundry, ikinci nesil 3 nm sınıfı üretim teknolojisinin adını değiştirmeye karar verdi. Daha önce SF3 olarak adlandırılıyordu ancak artık 2 nm sınıfı bir üretim sürecini temsil eden SF2 olarak bilinecek. Yeniden isimlendirmenin adlandırma sistemini basitleştirdiğine ve müşterilerin anlamasını kolaylaştırdığına inanılıyor.

Bu kararın ardındaki neden, Samsung’un çip üretimindeki bir diğer önemli rakibi olan Intel Foundry’ye karşısında rekabet gücünü arttırmaktır. Intel ayrıca Intel 20A adı verilen kendi 2 nm sınıfı üretim teknolojisini piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu de piyasada rekabetçi kalmak isteyen Samsung’un hamlesinin stratejik önemini vurguluyor.

Samsung, 2024’ün ikinci yarısında SF2 adı altında çip üretmeye başlamayı planlıyor. SF2 teknolojisi, GAA ve MBCFET transistörleri kullanıyor ancak BSPDN bulunmuyor. BSPDN’in Intel 20A üretim teknolojisinde bulunduğunu belirtelim. Samsung Foundry, yeniden isimlendirmeyi resmi olarak onaylamamış olsa da, SF3’ten SF2’ye geçişin 2023’ün başlarından bu yana başladığı düşünülüyor. Bu değişiklik, potansiyel olarak Samsung’un yol haritasında daha fazla revizyona yol açabilir ve bu da diğer çip üretim süreçlerini etkileyebilir.