Anasayfa Haber Activision, 600 Çalışanıyla Artık Oyun Sektörünün En Büyüğü

Activision, 600 Çalışanıyla Artık Oyun Sektörünün En Büyüğü

Activision 600 Çalışanıyla Artık Oyun Sektörünün En Büyüğü
Microsoft Activision

Microsoft’un yan kuruluşu Activision’daki yaklaşık 600 kalite güvence çalışanı, Amerika İletişim Çalışanları’na (CWA) katılarak ABD video oyunu endüstrisindeki en büyük sertifikalı sendika haline geldi. Microsoft ile CWA arasındaki anlaşma kapsamında örgütlenen ilk Activision çalışanı grubu oldular. Microsoft daha önce şirketi satın almasıyla ilgili yasal onay alma çabalarının bir parçası olarak Activision Blizzard çalışanlarının sendikalaşma hakkına saygı göstermeyi kabul etmişti.

CWA Başkanı, Microsoft’un işçilerin sendika isteyip istemediklerine kendilerinin karar vermesine izin verme sözünü yerine getirdiğini ve Microsoft’un sendika oylaması sırasında işçilerin oylarına müdahale etmeden, onları etkilemeden tarafsız bir duruş sergilediğini doğruladı.

Anlaşmanın başka bir unsuru ise çalışanlara sendikaya katılmak için yenilikçi teknoloji destekli ve basitleştirilmiş bir süreç sağlamaktı. Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na dilekçe vermek yerine sendika yetki kartı imzalayabilir veya çevrimiçi oy kullanabileceklerdi. The New York Times’a göre, 390 çalışan sendika kurulmasını onayladı, buna karşı çıkan sadece sekiz çalışan oldu. Yaklaşık 200 kişi ise oylarını kullanmadı.

2023 yılında Microsoft, Bethesda’nın sahibi olan Zenimax için 300 çalışandan oluşan sendikayı da tanımıştı. Bu o dönemde video oyun endüstrisi için en büyük sendikaydı. Zenimax çalışanları da şirketin CWA ile yaptığı anlaşma sayesinde daha basit bir süreçle sendikalaştılar. Microsoft yıl sonunda 77 geçici kalite güvence sözleşmeli çalışanı tam zamanlı sendikalı Zenimax çalışanı olarak işe almayı kabul etti.