Anasayfa Haber Avrupa Komisyonu, Microsoft 365 Kullanarak AB Veri Koruma Kurallarını İhlal Etti

Avrupa Komisyonu, Microsoft 365 Kullanarak AB Veri Koruma Kurallarını İhlal Etti

Avrupa Komisyonu Microsoft 365

Avrupa Birliği (AB)’nin düzenleyici organı olan ve büyük teknoloji şirketleri hakkında sıklıkla soruşturmalar başlatan Avrupa Komisyonu bu defa tabiri caizse kendisi baltayı taşa vurdu. Avrupa Veri Koruma Denetçisi tarafından verilen yeni bir karara göre Avrupa Komisyonu, Microsoft 365 üretkenlik hizmetini kullanarak AB’nin veri koruma kurallarının şartlarını ihlal etti.

Basın bülteninde Avrupa Veri Koruma Denetçisi, Avrupa Komisyonu’nun “Microsoft 365 kullanılırken hangi tür kişisel verilerin toplanacağını ve hangi açık ve belirli amaçlarla toplanacağını yeterince belirtmediğini” belirtti. Ayrıca Avrupa Komisyonu, Microsoft tarafından AB dışına gönderilen verilerin AB içinde sahip olması gereken koruma düzeyiyle aynı seviyede olmasını sağlamak için yeterli koruma önlemi almamakla suçlandı.

Avrupa Veri Koruma Denetçisi, Avrupa Komisyonu’nun Microsoft 365 kullanımında 9 Aralık 2024 tarihine kadar AB’nin veri koruma yasalarına uymasını sağlamak için değişiklik yapması gerektiğini söylüyor.

Bakalım, teknoloji şirketlerin, soruşturmalarla sıkıştıran Avrupa Komisyonu bu durumun içinden nasıl çıkacak?