Anasayfa Haber Bülten HP, Sektörün En Büyük Yapay Zeka Bilgisayar Portföyünü Tanıttı

HP, Sektörün En Büyük Yapay Zeka Bilgisayar Portföyünü Tanıttı

Yapay Zeka Bilgisayar

HP, hibrit çalışma ortamlarında üretkenliği, yaratıcılığı ve kullanıcı deneyimlerini geliştirmek için tasarlanan sektörün en büyük yapay zeka PC portföyünü duyurdu.

Sürekli değişen hibrit çalışma ortamında, çalışanlar hala bağlantı kopukluğu ve dijital yorgunlukla mücadele ediyor. HP’nin 2023 İş İlişkileri Endeksi, bilgi çalışanlarının yalnızca yüzde 27’sinin işle sağlıklı bir ilişkisi olduğunu gösteriyor. Endekse göre katılımcıların yüzde 83’ü işle ilişkilerimizi yeniden tanımlamanın zamanı geldiğine inanıyor. Çalışanların çoğu yapay zekanın işten keyif almak ve işlerini kolaylaştırmak için yeni fırsatlar yaratacağına inanıyor, ancak başarılı olmak için doğru yapay zeka araçlarına ve teknolojisine ihtiyaçları var.

HP Inc. Kişisel Sistemler Başkanı Alex Cho, “HP olarak misyonumuz, şirketleri yapay zekanın gücünden yararlanacak şekilde güçlendirmek ve her kurumda iddialı ve anlamlı ilerlemeyi tetiklemektir” dedi. “Sektörün en geniş yapay zeka bilgisayarları portföyünü temsil etmekten gurur duyuyoruz. Yapay zekayı kişisel bir araç olarak kullanarak, daha kişiselleştirilmiş ve anlamlı iş deneyimleri yaratıyor, işyerinde teknolojiyle ve birbirimizle etkileşim kurma şeklimizde bir devrime imza atıyoruz.”

Yapay zekalı PC’lerle önemli işlere odaklanın

HP, günümüzün liderleri, bilgi çalışanları ve yaratıcıları için, en zorlu iş akışlarını desteklemek üzere tasarlanmış yüksek performanslı bilgi işlem çözümleri sunan, Windows ve Windows 11 Pro’da Copilot özelliğine sahip yeni nesil AI HP Elite ve Pro PC’leri ve Z by HP mobil iş istasyonlarını tanıttı.

En yeni HP Elite ve Pro PC çözümleri, daha kişiselleştirilmiş performansla yapay zeka görevlerinin üstesinden gelmek için Intel® Core™ Ultra 5 ve 7 işlemciler veya özel NPU’lara11 sahip yeni nesil AMD Ryzen™ PRO işlemciler tarafından desteklenen yapay zeka özellikleriyle donatıldı. HP Smart Sense, bilgisayar kullanım davranışınızı otomatik olarak tahmin edip ayarlayarak en iyi performans ve güç dengesini sağlamak üzere tasarlandı. Ayrıca, Poly Studio ses ve Dinamik Ses Seviyelendirme, AI Gürültü Azaltma ve otomatik çerçeveleme, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi için gelişmiş, doğal kamera içi etkileşim ve işbirliği sunuyor.

HP yapay zeka dizüstü bilgisayar

HP artık Intel® ve AMD tabanlı yapay zeka bilgisayarlarından oluşan en geniş portföye sahip ve yenilikçilik ve performans konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor. Bugün piyasaya sürülen ürün yelpazesinde HP Elite 1000 Serisi G11 Dizüstü Bilgisayarlar, HP EliteBook 800 ve 805 Serisi G11 Dizüstü Bilgisayarlar, HP EliteBook 600 ve 605 Serisi G11 Dizüstü Bilgisayarlar, HP ProBook 400 ve 405 Serisi G11 Dizüstü Bilgisayarlar ve HP Elite Small Form Factor 805 G9 Masaüstü Bilgisayar yer alıyor.

Z by HP, en zorlu iş akışlarını desteklemek için tasarlanmış yüksek performanslı bilgi işlem çözümleri sunuyor. En yeni nesil AI HP ZBook mobil iş istasyonları, mobil çalışmanın zorluklarının üstesinden gelirken, büyük ve karmaşık projeleri her yerden yürütmek için gerekli işbirliği araçlarını da koruyor. Intel® Core™ Ultra 5, 7 ve 9 işlemciler veya özel NPU’lara11 sahip yeni nesil AMD Ryzen™ PRO işlemciler10 11 dahil olmak üzere geniş bir CPU yelpazesi sunan ZBook, yapay zeka aracılığıyla yeni üretkenlik ve yaratıcılık seviyelerinin ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Z by HP’nin kapsamlı donanım ve yazılım çözümleri, yaratıcı profesyoneller için güvenilirlik, güvenlik ve mobilite sağlıyor.

  •  HP ZBook Power G11
  •  HP ZBook Fury G11
  •  HP ZBook Studio G11
  •  HP ZBook Firefly G11

HP yapay zeka dizüstü bilgisayar

HP güvenlik çözümleriyle korunarak çalışın

Dünyanın en güvenli ve yönetilebilir bilgisayarları olarak ünümüzü pekiştiren HP, bugün, hassas verilerin yönetilebilirliğini ve korunmasını sağlamaya yardımcı olan HP’nin yükseltilmiş Uç Nokta Güvenlik Denetleyicisi (ESC) çipini içeren, kuantum bilgisayar saldırılarına karşı ürün yazılımını koruyan dünyanın ilk iş bilgisayarlarını tanıttı. İşlemci ve işletim sisteminden izole edilen ESC, veri ihlalleri riskini azaltan ve kesinti sürelerini önleyerek üretkenliği artıran bir donanım platformu sağlıyor.

HP Elite ve ProBook dizüstü bilgisayarlar ve Z by HP iş istasyonları, son kullanıcıları nerede ve nasıl çalışırlarsa çalışsınlar korumak için HP Wolf Security for Business ile donatıldı. HP ayrıca, BT’nin otomatik cihaz izleme ve düzeltme ile uç noktaları tehditlere karşı korumasına yardımcı olmak üzere görev açısından kritik cihazlar için özel olarak tasarlanmış HP Cloud Endpoint Manager SaaS’ı da piyasaya sürdü.

Z by HP AI Studio da dahil olmak üzere HP AI Oluşturma Merkezi ile veri bilimi yeteneklerini hızlandırın

HP, özelleştirilmiş veri bilimi çözümleriyle yapay zeka çağını hızlandırıyor. HP’nin Yapay Zeka Oluşturma Merkezi, yapay zeka için dünyanın en gelişmiş iş istasyonunu Z by HP AI Studio gibi güçlü çözümlerle bir araya getirerek yapay zeka geliştirme için dünyanın en kapsamlı iş istasyonu çözümünü sunuyor. NVIDIA® ile yakın işbirliği içinde tasarlanan Z by HP iş istasyonu çözümleri, bilgi işlem ve yapay zeka kaynaklarının şirket içi altyapıdan buluta ölçeklendirilmesine yardımcı olarak şirketlerin veri ekiplerini, araçları ve bilgi işlemi birbirine bağlayan bir platform aracılığıyla özel yapay zeka modelleri oluşturmasını ve özelleştirmesini basitleştiriyor.

NVIDIA verilerini ve önceden eğitilmiş modelleri HP’nin AI Studio’suna entegre ederek müşteriler artık iş akışlarına her yerden kolayca erişebiliyor. NVIDIA GPU’lar eğitimi hızlandırarak değer elde etme hızını artırıyor. Bu sorunsuz entegrasyon, kullanıcıların NVIDIA NGC’nin gücünü kullanarak merkezi bir arayüzde seçilmiş modelleri ve verileri bulmasına ve kullanmasına olanak tanıyor. HP’nin NVIDIA teknolojisi ile geliştirilmiş AI Studio’sunun, bir iş istasyonu OEM’inden NVIDIA NGC’yi içeren ilk AI geliştirme platformu olması planlanıyor.

Veri bilimciler ve yapay zeka yaratıcıları için, projeleri bir yapay zeka iş istasyonundan buluta sorunsuz bir şekilde ölçeklendirme yeteneği kritik önem taşıyor. Yapay zeka modellerini başlangıçtan itibaren tek bir merkezi konumdan hibrit bir bilgi işlem ortamında oluşturarak, en önemli veri bilimi ve yapay zeka görevleri için ürün geliştirmeden üretime daha kolay geçiş yapabiliyorlar. HP ve NVIDIA®, iş istasyonlarından NVIDIA® DGX Cloud’a, sorunsuz ölçeklendirme sağlamak için ortak bir vizyonu paylaşarak bilgi işlem yeteneklerinde esneklik ve güç sağlıyor.

Daha anlamlı bağlantılar sunan Poly Studio çözümleriyle toplantı alanları dönüşüyor

Esnek çalışma ortamları için toplantı eşitliği önemli bir nokta teşkil ediyor. HP, herkesin görülmesini ve duyulmasını sağlamak için sektörün en geniş sertifikalı konferans odası çözümleri ve kulaklık portföyü4 ile insanların hibrit ortamlarda işbirliği yapma biçiminde devrim yaratıyor. Poly DirectorAI akıllı kamera teknolojisi ile en yeni Poly Studio cihazları olan Poly Studio E360 Masa Ortası Kamerası, Poly Studio E60 Kamera ve Poly Studio V52 Premium Video Bar, odağı önemli olan yerde tutarak tüm katılımcıların en iyi yüzlerini ortaya koymalarını sağlıyor.

En yeni Poly Lens yazılımı, gelişmiş video dağıtımı ve servis kolaylığı sunarak, ağır teknik kurulum ihtiyaçları olmadan daha hızlı işe alım ve yapılandırma sağlıyor. Bu iyileştirmeler, kurumlar çalışma alanlarını güçlendirirken ve yeniden yapılandırırken kritik öneme sahip; böylece tutarlı bir kullanıcı deneyimi sağlayarak zamandan ve kaynaklardan tasarruf sağlıyorlar. Yeni Microsoft O365 Takvim entegrasyonu, BT’nin kullanım eğilimlerine göre daha iyi oda tahsis planları yapabilmesi için birden fazla platformda oda doluluğu ve kullanımının kapsamlı bir görünümünü sunuyor. Poly Lens, video destekli odaların yapay zeka destekli dağıtımı, yönetimi, izlenmesi ve içgörülerinin temelini atıyor.

HP monitörleri ve çevre birimleriyle üretkenlik artıyor

HP, işinizi yaptığınız her yerde üretkenliği artıran sorunsuz ve rahat bir kullanıcı deneyimi sağlayan yeni monitörlerini ve çevre birimlerini de tanıttı.

Birinci sınıf ticari monitör serisini yeniden tanımlayan HP, çalışma tarzlarını kişiselleştirmek isteyen yaratıcılar ve modern liderler için hazırlanmış dünyanın en gelişmiş konferans monitör serisini içeren HP Series 7 Pro Monitörleri duyurdu. HP Series 7 Pro 27 ve 34 inç monitörler, her zaman en iyi şekilde görünmeniz ve ses çıkarmanız için gerçekçi sanal işbirliği sunan entegre AI gizlilik web kamerasına sahip dünyanın ilk konferans monitörü serisi. 11 modelden oluşan bu monitörler, çarpıcı görseller ve gerçekçi netlik sunmak için HP’nin DreamColor sınıfı ekranlardan oluşan en geniş ürün yelpazesini oluşturuyor.

HP 965 Ergonomik Kablosuz Klavye ile yeni bir konfor ve esneklik düzeyini deneyimleyebiliyorsunuz. Bölünmüş bölge düzeni ve 20 programlanabilir tuşu kişiselleştirilmiş bir yazma deneyimi sunarken, ayrı bir özelleştirilebilir sayısal tuş takımı da işlevselliğini artırıyor.

HP Comfort Serisi, gerçek ergonomik ürünlerin öğrenme eğrisi olmadan kullanıcı konforunu yeni bir düzeye taşıyor. HP 685 Comfort Çift Modlu Klavye, dalgalı bir tasarıma ve saatlerce rahatça yazmanızı sağlayan bir bilek desteğine sahip. Ayrıca entegre bir Copilot tuşu var. Konturlu tutma yerleri ile HP 685 Comfort Çift Modlu Fare elinize mükemmel uyum sağlıyor. Bu aygıtların programlanabilir kısayolları ve güvenlik açısından geliştirilmiş bağlantıları zahmetsiz bir çalışma deneyimi sunuyor.