Anasayfa Haber Age of Empires IV Büyük Güncellemeyle Çapraz Platform Desteğine Kavuşuyor

Age of Empires IV Büyük Güncellemeyle Çapraz Platform Desteğine Kavuşuyor

Age of Empires IV

Popüler tarih oyunu Age of Empires IV için 7. sezon önümüzdeki hafta başlayacak. Birçok oyuncunun uzun zamandır beklediği özellikle beraber bir sonraki güncellemede neler olacağı açıklandı.

Microsoft, bir blog gönderisinde, Age of Empires IV’ün 10.0.576 güncellemesiyle beraber nihayet çapraz oyun desteğine kavuşacağını belirtti. Oyun ilk olarak 2021’de PC için piyasaya sürüldü ve 2023’ün ortalarında Xbox Series S ve X konsollarına geldi. Gelecek haftaki güncelleme, her iki platformdaki oyuncuların sanal savaş alanlarında birbirleriyle mücadele etmesine olanak tanıyacak.

Çapraz oyun desteğine ek olarak, Xbox oyuncuları Dereceli Takım moduna da erişebilecek. Bununla beraber Hızlı Maç modunda da birtakım iyileştirmeler bulunuyor. Oyuncular artık tüm maçlar için 8 Oyunculu ücretsiz sıraya girebilecekler ve Nomad Oyun Modu’nu oynayabilecekler.

10.0.576 güncellemesinin değişiklik günlüğünde de çok sayıda genel ve özel değişiklik ve hata düzeltmeleri yer alıyor. Bunlarla beraber yapay zeka ve kullanıcı arayüzü ince ayarları, denge değişiklikleri ve oyun içi medeniyetlerin birçoğu için iyileştirmeler bulunuyor.

Microsoft birkaç hafta önce Age of Empires serisinin tamamının toplam 50 milyon oyuncuya ulaştığını duyurdu. Bu hafta içinde Age of Empires II: Definitive Edition, Victors and Vanquished adlı yeni bir genişleme paketi alacak.