Anasayfa Haber Copilot’un Ücretsiz Sürümüne GPT-4 Turbo LLM Ekleniyor

Copilot’un Ücretsiz Sürümüne GPT-4 Turbo LLM Ekleniyor

Microsoft, Copilot uygulamasını fare imleciyle başlatmak istiyor.

Microsoft bugün Copilot yapay zeka sohbet robotunun performansını artırıyor. Tüm ücretsiz Copilot kullanıcılarının artık OpenAI’den GPT-4 Turbo büyük dil modeline erişebileceği doğrulandı.

Öncesinde GPT-4 Turbo LLM’ye erişim için, Microsoft’un aylık 20 dolar olan Copilot Pro hizmetini satın almak gerekiyordu. Ancak Microsoft’un Reklam ve Web Hizmetleri Başkanı Mikhail Parakhin, bugün yaptığı bir paylaşımla GPT-4 Turbo’nun artık ücretsiz Copilot kullanıcıları için de kullanılabilir olduğunu duyurdu.

Microsoft’un yapay zeka ortağı OpenAI, GPT-4 Turbo’yu ilk olarak Kasım 2023’te duyurdu. Turbo versiyon kullanıcılara çok daha büyük bir 128L bağlam penceresine erişim sunuyor. Bu da insanların 300 sayfa uzunluğunda tek bir metin istemine sahip olabileceği anlamına geliyor.

Şirket Copilot’a, ChatGPT-4 Turbo desteği ekleyeceğini duyurmuştu ancak bunu ücretli bir abonelikle sunmaya başladı. Şimdi ise bu hizmete ulaşım artık ücretsiz.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Microsoft, tüm Copilot Pro kullanıcılarının artık Copilot GPT Builder’a erişebileceğini doğruladı. Yeni yapay zeka aracı, kullanıcıların herhangi bir programlama bilgisi olmadan hedeflenen konularda daha spesifik soruları yanıtlayabilen kendi özel sohbet robotlarını oluşturmalarına olanak tanıyor. Copilot Pro aboneleri oluşturdukları bu özel sohbet robotlarını daha sonrasında Pro hesabı olmayan kişiler de dahil olmak üzere hem mobil hem de bilgisayar üzerinden herkesle paylaşabiliyor.