Anasayfa Haber Google Play Games Mağazasına Daha Fazla PC Oyunu Ekleniyor

Google Play Games Mağazasına Daha Fazla PC Oyunu Ekleniyor

Google Play Games

Google bu hafta Google for Games Geliştirici Zirvesi’ni düzenliyor ve Google Play hizmetleriyle ilgili bir dizi duyuru yapıyor. Bu duyurulardan en önemlisi, Google Play Games hizmetine yeni PC oyunları eklenecek olması.

Google Play Games ilk olarak 2021’in sonlarında Windows 10 ve 11 oyuncularının Android oyunlarını masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarında oynamaları için bir yol olarak duyurulmuştu. Google, bugün yayınlanan bir blog yazısında, Play Games hizmetinin gerçek PC oyunlarından oluşan bir seçenek ile genişleyeceğini açıkladı. Halihazırda mevcut olan bu oyunlardan bazıları ise şöyle: Valhalla Rising, Genshin Impact ve Dragonheir: Silent Gods.

Google bu duyuruya ek olarak, 2019’da başlatılan ve aylık bir ücret karşılığında oynamak için çeşitli Android oyunları sunan Google Play Pass’e gelen bazı yeni özellikleri de açıkladı. Şirket bugünden itibaren bazı Play Pass kullanıcılarının belirli oyunlar için özel oyun içi öğelere ve indirimlere erişebileceğini söyledi. Bu oyunlar arasında EA SPORTS FC Mobile, Mobile Legends: Bang Bang, MONOPOLY GO! ve Roblox yer alıyor.

Google Play Games GIF

Bunlarla birlikte standart Google Play Store uygulaması, mağaza listelerinde ve ayrıca ana Oyunlar sayfasında belirli oyunlar için YouTube videolarına erişim ekliyor. Şirket oyun içi reklam içeren oyunlardaki reklamların artık etkileşimli olacağını söylüyor.

Bu bağlamda mobil oyuncular artık oyun sırasında açılır pencereler veya video araları yerine, entegre reklamlarla etkileşime geçmeyi seçebilir veya sadece oynamaya devam edebilecekler.

Son olarak, Play Games Services kullanan Android oyun geliştiricileri artık bir dizi farklı oturum açma seçeneği kullanabilecek. Oyuncular tarafından kaydedilen tüm oyun içi ilerleme ve başarılara, başka bir cihazda oturum açtığınızda aynı hesapla erişebileceksiniz.