Anasayfa Haber Paint Uygulaması Daha İyi Katman ve Fırçalarla Beraber Güncelleniyor

Paint Uygulaması Daha İyi Katman ve Fırçalarla Beraber Güncelleniyor

Microsoft, Canary ve Dev kanallarında bahsedilen özelliklerin yanı sıra, Paint uygulaması için de yeni bir sürüm yayınladı. Bu yeni sürüm fırçalar, kalemler ve diğer araçlara iyileştirmeler getiriyor.

Paint’in bu güncellemesiyle beraber kalem, fırça ve silgi araçları için yeni bir boyut kaydırıcısıyla fırça boyutu seçim deneyimi geliştiriliyor. Yeni boyut kaydırıcısıyla, daha geniş bir boyut seçeneği yelpazesinden seçim yapabilir ve kaydırıcıyı sürüklerken seçilen boyutu tuval üzerinde önizleyebilirsiniz.

Kalem, fırça veya silgi araçlarından herhangi birine tıkladığınızda tuvalin sol tarafında bir boyut kaydırıcısı belirecek. Farklı boyutları görüntülemek için kaydırıcıya tıklayıp sürükleyebilir ve çizime başlamak için istediğiniz boyutu seçebilirsiniz.

Katmanlar paneline yeni bir arka plan seçeneği eklenerek katmanlar genişletiliyor. Bu seçenekle artık tuval için Arka Plan rengini ayarlayabilirsiniz. Yeni özelliği denemek için Katmanlar panelini açın ve alttaki “Arka Plan” kutucuğuna tıklayın. Daha sonrasında bunu kendiniz denemek için Ctrl + Shift + B tuşlarını kullanın. Bu, herhangi bir rengi arka plan olarak ayarlayabileceğiniz renk seçici iletişim kutusunu açacaktır.

Ayrıca, “Görünür Katmanları Kopyala” seçeneği ile mevcut katmanın kopyalanmasına olanak sağlayan yeni bir seçenek ekleniyor. Bu seçenek, katmanda görünen tüm içeriğin katmanlar arasında kopyalanmasını sağlar. Bu seçeneği kullanmak için seçim aracını kullanarak bir alan seçin ve içerik menüsünü çağırın veya Ctrl + Shift + C klavye kısayolunu kullanın.

Daha fazla bilgi edinmek için Microsoft’un resmi web sitesindeki blog yazısına göz atabilirsiniz.